Miracolul numit ZENLA

Copertă carte - Mic Ghid ZENLA

 

Astăzi, mi-am propus să vorbesc despre ZENLA. Adică, Limbajul Zero Negaţii.

În cei 6 ani de când există pe piaţă cărţi scrise în ZENLA, articole şi bloguri scrise INTEGRAL în ZENLA (cum este acest blog de pildă!) s-au adunat pe lângă mulţi cititori (deci, utilizatori ai limbajului), fapte experimentale.

Am amânat de multe ori publicarea observaţiilor deoarece, ca în orice alt domeniu care atacă limitele cele mai îndepărtate ale cunoaşterii umane, este vorba mai puţin de a lua o decizie, de a îţi asuma o răspundere oarecare, este vorba în primul rând despre asumarea răspunderii pentru TOATE consecinţele, fie ele previzibile, predictibile, dar mai cu seamă, cele IMPREVIZIBILE ŞI IMPREDICTIBILE!

Ori aici, se pune problema mai curând a discernământului, când vine vorba să alegi între gloria efemeră şi EFICIENŢA soluţiilor propuse.

Iată însă că timpul a trecut peste ceea ce era în 2008 ZENLA: o simplă idee, unică pe plan mondial, pusă în practică.

De-a lungul anilor, s-au perindat prin istoria omenirii mii de invenţii care au ajuns să fie brevetate şi apoi au murit prin arhivele oficiilor de specialitate, din variate motive.

ZENLA, există însă şi încet, dar sigur, se extinde şi produce efecte asupra celor care îl folosesc.

Utilizarea zilnică a ZENLA, are implicaţii extrem de profunde asupra celui care îl utilizează şi de acest lucru, eram conştient, încă din etapa elaborării ipotezelor de lucru.

Era de aşteptat ca Limbajul Zero Negaţii să producă efecte asupra sistemului nervos, asupra echilibrului centrilor energetici numiţi “chakras” şi, pe cale de consecinţă, era de aşteptat să producă efecte într-o serie de procese interne, dat fiind că sistemul nervos este implicat în tot ceea ce ne putem imagina despre funcţionarea corpului omenesc, dar şi despre funcţionarea corpurilor subtile, sau aşa-numitele biocâmpuri, cele care constituie aurele corpurilor.

O discuţie amănunţită despre implicaţiile biofizice şi biochimice ale utilizării ZENLA, depăşeşte cu mult cadrul unui articol şi poate face lejer obiectul unui volum distinct, care să trateze în mod particular aceste implicaţii.

Efortul de cercetare sistematică a faptelor experimentale însă, depăşeşte de sute de ori posibilităţile bugetului unei familii, aşa încât, am considerat că este de folos celor care s-au decis să folosească ZENLA, să ne coordonăm eforturile, atât în ceea ce priveşte sistematizarea obervaţiilor privitoare la efecte, cât şi în ceea ce priveşte eforturile de cercetare-documentare.

Primele observaţii ale efectelor utilizării ZENLA, am decis să le public sub forma unui volum nou în cadrul seriei de cărţi “PROIECTUL ZENLA”, “Mic ghid de utilizare a limbajului ZENLA”.

Mi-a fost cerut explicit de către o parte dintre studenţii cursului de afaceri online CBPN 01, dar am fost atenţionat şi de către prof. univ. dr. ing Avram Tripon de la Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureş., că o parte dintre studenţii universităţii, folosesc deja ZENLA.

Ca instrument de dezvoltare personală, desigur şi în mod evident, el va produce rezultate direct proporţional cu gradul de utilizare ZILNICĂ.

Acesta fiind un lucru prea evident însă, cred că trebuie mers mai departe şi găsite cât mai multe răspunsuri la întrebarea:

Ce rezultate produce utilizarea zilnică a ZENLA?

Am ezitat mult să prezint astfel de informaţii publicului, pentru că e vorba aici despre observaţii care trebuie derulate în condiţii extrem de variate şi găsit “un numitor comun”, să spunem aşa. Adică, trebuie eliminate pe cât posibil orice rezultate care pot fi produse de alţi factori decât utilizarea ZENLA.

Acest lucru însă, necesită o observare atentă, sistematică şi realizarea unor corelaţii complexe între faptele experimentale şi observaţii şi asta, pe un număr mare de domenii ale cunoaşterii umane.

O astfel de întreprindere, la nivel de individ, este extrem de dificil de asumat şi de dus la bun sfârşit.

Am făcut însă ceea ce putea fi făcut şi, iată, după şase ani de utilizare zilnică a ZENLA, au început să apară coincidenţe care exclud “întâmplarea” sau “alte cauze”.

Printre obiectivele pe care mi le-am propus atunci când am demarat proiectul, a fost desigur, SĂNĂTATEA şi posibilitatea de a restasbili starea de sănătate, fără a fi necesare intervenţii de urgenţă, costuri, consultaţii specializate şi apelarea la aparatură sofisticată de analiză.

Sunt deja o mulţime de studii făcute de experţi de la felurite institute de cercetare, care demonstrează că STRESS-UL, este poate principalul factor destabilizator al sănătăţii.

În vreme ce stress-ul este în mod obişnuit un fel de “sistem de alarmă” natural al organismului, prelungirea stării de stres peste nevoile reale de semnalizare, de comunicare a unei anomalii la nivelul funcţionării unui organ, ţesut sau subsistem, conduce invariabil la afecţiuni care pot deveni ireversibile.

O altă ipoteză de lucru fascinantă, este

Cum acţionează ZENLA, asupra unui autist, ADHD, a unui depresiv, a unui “bolnav psihic”?

De aici încolo, numărul ipotezelor de investigat, devine practic infinit.

Primele concluzii ale observaţiilor efectuate atât pe mine însumi cât şi pe Monica şi câţiva colaboratori, conduc la o concluzie generală uluitoare:

ZENLA amplifică potenţialul sistemului imunitar şi favorizează REINSTALAREA STĂRII DE SĂNĂTATE, adică, altfel spus, FAVORIZEAZĂ VINDECAREA diferitelor afecţiuni.

Mă opresc aici, urmând să continui în alte articole cu prezentarea succintă a unor observaţii făcute pe parcursul celor 6 ani de utilizare a ZENLA.

Subiectul central, va rămâne pentru câteva articole, aportul ZENLA la îmbunătăţirea stării de sănătate, dar voi aborda în carte şi aspecte legate de biodinamică, mecanismul prin care acţionează şi modalităţi de punere în practică a acestui remediu foarte natural, GRATUIT şi foarte simplu de pus în practică.

 


Vizualizări articol: (361)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

4 thoughts on “Miracolul numit ZENLA


 1. Mi-am permis să preiau din textul articolului un citat care, mie cel puţin, mi se pare a fi de mare importanţă.
  “Ce rezultate produce utilizarea zilnică a ZENLA?”
  Cum poate cineva să afirme (sau să infirme) despre un lucru de care aude (sau îl vede) pentru prima oară? În general, lumea se teme de schimbări, deci este o reacţie absolut normală să adopte o atitudine de “stand-by” la început. Anormal este doar cazul în care apare atitudinea de negare şi de refuz total, măcar de a încerca pentru o perioadă scurtă de timp. Şi-atunci, singura cale de a pătrunde dincolo de zidurile egoului (pe care însăşi persoana şi le-a construit) este să îi arăţi ŞI beneficiile rezultante.
  Acum, după această mică introducere, trec la enumerarea câtorva dintre aceste beneficii.
  M-am folosit de limbajul Zenla (scris şi vorbit) timp de o perioadă destul de lungă, cam timp de cinci (5) ani.
  Primele observaţii au fost legate de viteza mult încetinită în a comunica, pentru că, folosirea unui limbaj bazat exclusiv pe afirmaţii, înseamnă să te auto-controlezi foarte mult, să discerni printre gânduri, să cauţi să exprimi doar ceea ce are prioritate (având drept obiectiv principal comunicarea DOAR pe baza afirmaţiilor).
  Deci, ca o primă concluzie:
  Folosirea acestui limbaj încetineşte “herghelia de gânduri” destul de mult. La fel se petrece şi cu limbajul vorbit! Căutarea expresiilor afirmative înseamnă cu totul altceva decât înlăturarea negaţiilor; înseamnă “transformarea” lor în afirmaţii. Este un proces dificil doar la început, dar pe măsură ce îl practici, poate deveni chiar distractiv.
  A doua concluzie legată de acest experiment:
  Conştientizarea a lucrurilor care ne plac sau care ne displac se face mult mai uşor, inclusiv a propriilor calităţi sau/şi defecte, a ceea ce ne dorim sau, dimpotrivă, refuzăm.
  Sunt multe de spus/scris pe acest subiect…
  Concluzia trei:
  Perceperea a informaţiei/mesajului transmis, felul în care este recepţionat de către cei care ascultă sau citesc un mesaj /text scris în acest limbaj. Aici… las teren liber celor care citesc acest articol, inclusiv acest comentariu. :)
  Ce ai simţit, cititorule, atunci când ai citit cuvintele scrise în acest articol şi în acest comentariu?


  • Cred că merită să preiau aceste observaţii în “Proiectul ZENLA” volumul II, cel a cărui copertă am prezentat-o în avanpremieră în articol.
   Sunt într-adevăr foarte multe de spus şi desigur, multe dintre realizări, dintre rezultatele obţinute, par ciudate.
   Şi mie mi-a fost extraordinar de greu în perioada 2007 – 2009. Deci, cam doi ani durează DEZINTOXICAREA INIŢIALĂ.
   Din păcate, este dificil de ştiut mai exact, fără o bază de date experimentală mai largă, cu un număr mai mare de participanţi ACTIVI la experimente.
   Aştept răspunsul celor de la Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureş.
   Mai mult, e dificil să porneşti în forţă, cu toate opţiunile posibile, înainte de a vedea ce efecte produce varianta TEXT.
   Celelalte variante sunt:
   * TEXT + citit cu voce tare;
   * TEXT + AUDIO;
   * AUDIO (audiobook);
   * TEXT + VIDEO.
   * VORBIT.


 2. Buna ziua!
  Sunt de acord cu Monica. De cand am citit care ar fi efectul propozitiilor care contin negatii(nu stiam de ZENLA, acum aud prima data), incerc sa rostesc doar afirmatii, mai ales in rugaciunile mele(ex.:,,nu ma lepada de la fata ta”), mai povestesc si altora, dar, evident, am exclus contabilizarea unor efecte. Voi face aceste observatii de acum inainte si sper sa apreciez corect: care beneficiu, de unde vine. Un lucru este cert: puterea rugaciunii!
  Succes!

Comments are closed.