Întoarcerea la Pământ

O lume fără bani

 

Dă-i Cezarului ce-i al Cezarului şi lui Dumnezeu, ce-i al lui Dumnezeu!

M-am născut la Bucureşti. Adică, la oraş. De aproape 55 de ani, îi tot dau Cezarului într-una. Am tot făcut şi am tot dat Cezarului, a cărui vistierie, e un sac fără fund.

Cu ce m-am ales?

Cu foarte puţin. Era să-mi pierd zilele de foarte multe ori. Cineva însă, o fi văzut ÎN MINE şi altceva decât o slugă a Cezarului.

Mi-a mai rămas câte ceva. Dacă fac un calcul lucid, cu ce mi-a mai rămas, la pretenţiile Cezarului, mai rezist poate, încă un an. Poate doi. Dar e greu de spus. După cum bat vânturile, s-ar putea ca şi un an să fie mult…

Dar am de ales. Am rămas dator lui Dumnezeu, ca să plătesc Cezarul.

Aşa încât, dacă tot e ziua mea în curând, m-am decis să-mi schimb stăpânul şi să-i dau lui Dumnezeu ce mi-a mai rămas.

O să fie mai rău?

Mai rău decât cu Cezarul pe cap, mi-e imposibil să cred că îmi va fi.

Măcar că despre Cezar, poveştile negre circulă zilnic şi le poate oricine vedea oriunde s-ar uita, la cele care sunt ale Cezarului: ziare, reviste, radio-uri, televiziuni, bănci, transnaţionale, oraşe, parlamente, guverne, poliţii, jandarmerii, tipografii, fabrici, uzine şi câte altele.

Aşadar, mi-a mai rămas de ales între două locuri: CERUL ŞI PĂMÂNTUL.

Dacă era vremea să fiu în Cer, cred că aş fi ştiut. Măcar că mi-ar fi fost imposibil să mai dau în clape ca să scriu ce scriu acum. Dacă citeşti, ai răspunsul în faţa ochilor. Deci, e clar, Dumnezeu mă vrea pe Pământ. Dacă mă voia ÎN PĂMÂNT, eram deja ACOLO.

Aşa încât, am lămurit cel puţin următoarele chestiuni:

 1. Am plătit Cezarului cu de toate, timp de 55 de ani;
 2. M-am ales din toată povestea, CU ÎNVĂŢĂTURILE. Se pare că aici, Cezarul este în afara jurisdicţiei, altfel, mi le lua şi pe astea.
 3. Mai am câtva de trăit AICI, ACUM. Cât, voi vedea. ACUM, am de ales. Mâine, e o altă zi. Aşa că…
 4. AM ALES SĂ MĂ ÎNTORC LA PĂMÂNT.în Pământ, o să mă trimită Dumnezeu. Mai am de trăit. Măcar pentru că am datorii la Dumnezeu. Sunt sigur că o să mă lase măcar să încerc să le plătesc. De ce sunt aşa de sigur? În cei 21 de ani de antreprenoriat, am învăţat o lege IMUABILĂ a antreprenoriatului: PROTEJEAZĂ-ŢI INVESTIŢIA. Dumnezeu, a investit în mine, 55 de ani. Poate că o să aibă răbdare mult mai puţină decât 55 de ani, să aştepte cu datoria. Dar sunt sigur că o să aştepte. Altfel, ar fi un antreprenor diletant. Şi asta, e imposibil. ASTA, AM ÎNVĂŢAT. Şi cum spuneam, ÎNVĂŢĂTURA ESTE A MEA şi pot face ce vreau cu ea, atât timp cât sunt pe Pământ. De vreme ce mai sunt… E limpede! O vreme, o să mai fiu!

Acestea fiind zise, cred că ai înţeles ce voiam să spun.

M-am decis să mă întorc la Pământ.

Punct. Şi de la capăt!

Decizia, cred că am luat-o înăuntrul meu, cu foarte mulţi ani înainte. Cred că eram încă un copil. Dar atunci, eram la cheremul multora şi aveam foarte multe de învăţat. Cum în lumea Cezarului TOTUL E PE BANI, a trebuit să plătesc de să mă îndoi, tot felul de chestii, inclusiv învăţătura. Aşa e când trăieşti printre ienicerii şi spahii Cezarului. Peste tot e câte o suliţă care stă să-ţi intre în coaste.

Prima tentativă de a o rupe cu Cezarul, a fost în 2005. Eram singur şi m-am poticnit. Dar am învăţat încă vreo câteva lucruri:

 1. Cezarul cere tot şi dă în schimb promisiuni poleite;
 2. Pământul dă tot şi cere foarte puţin;
 3. Unde-s doi, puterea creşte şi Cezarul rău slăbeşte.

Aşa că, la a doua răsculare, am ştiut ce îmi lipsea. Un tovarăş de drum. L-am căutat şi l-am găsit. Sărac lipit, obosit şi plin de răni. Dar cu Sufletul curat.

Aşa că, am pornit la drum, în doi.

Am călătorit, am tot plătit Cezarului şi am făurit vise. ÎMPREUNĂ. Am mai reuşit din când în când să smulgem din ghearele Cezarului, câte puţin şi pentru noi. Destul cât să plănuim o răzmeriţă ÎN DOI.

Acum, se apropie ziua.

Dacă te-ai săturat de oferta specială a Cezarului, te aşteptăm să vii alături de noi. O să ştii unde să ne cauţi. De vreme ce ai ajuns aici, înseamnă că ceva, CINEVA, te-a trimis. Aşa că, deja ŞTII DRUMUL. Restul, om mai vedea!

Caută pe net ŞCOALA ZENLA.

În curând, o să se deschidă.

 


Vizualizări articol: (349)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

2 thoughts on “Întoarcerea la Pământ


 1. Interesanta turnura, Serban! Voi citi si ma voi interesa de ceea ce vei face. Ai grija de tine si de Monica!


  • Bine ai (re)venit, Mirela!
   Turnura, e nouă, doar pe-afară. Înăuntru, e mult mai veche. Dar uneori, iese greu în afară.
   Când am plecat în Grecia, ASTA aveam în plan.
   Treburile însă, s-au dovedit mult mai încurcate decât am crezut noi la început.
   Să fi fost prea devreme?
   POATE…
   Ştii, tu te ocupi cu copiii… Ai…
   Crezi că un copil se poate naşte la 24 de ore după… ?
   Poate că aşa a fost şi cu noi.
   Poate că pentru ce am vrut noi, gestaţia e de 7 ani…
   Te îmbrăţişăm şi te aşteptăm cu drag! :)
   Moni şi Şerban

Comments are closed.