Trei ani de blogging! La mulţi ani!

Şerban Stănescu, 3 ani de bloggingLuna iulie 2014, înseamnă împlinirea a trei ani de existenţă a acestui blog! LA MULŢI ANI, blog.sserbanro.info!

Ce au însemnat pentru mine aceşti trei ani?

Greu de spus… E o sumă de idei, o sumă de comunicări cu mai mulţi oameni, atât în online cât şi în offline. E o parte din mine, o parte din valorile mele, o parte din felul meu de a fi, o mică istorie a evoluţiei mele.

M-am străduit să fiu un om social, pentru că, înainte de toate, bloggingul înseamnă JURNALISM SOCIAL.

Pentru cei care doar citesc, conceperea, scrierea, corectarea, publicarea şi promovarea unui articol, administrarea unui sit, înseamnă 3 ore de muncă. La salariul minim pe economie de 155 euro NET (pentru că pentru mâncare, îmbrăcăminte, încălţăminte şi facturi, îmi trebuie bani peşin!), asta înseamnă 0,89 euro sau, 3,87 lei / ora de muncă. Adică, publicarea unui articol în regim social, se penalizează cu 3,87 lei x 3 ore = 11,61 lei. Prin urmare, cred că am clarificat şi chestiunea condiţiilor monetizării blogului cu advertoriale! Discuţia, poate porni de la 20 lei / articol ÎN SUS! Până în ziua când acest lucru va fi luat în serios de către “agenţii” ce e aia “agenţie”?! Eu credeam că e vorba despre oameni, care discută cu alţi oameni! Se pare că m-am înşelat amarnic însă… voi scrie exclusiv pentru mine şi pentru convingerile mele.

Voi promova ceea ce coincide exclusiv cu vederile mele şi voi fi extrem de selectiv!

Revenind acum la acest moment de bilanţ:

 • Am publicat 526 articole, ceea ce înseamnă o investiţie socială de 6.106 lei în beneficiul comunităţii. Adică, am donat societăţii civile Române, 2000 lei anual. Mai mult de 3 salarii minime nete pe economie, practic 3 salarii (asta înseamnă 2035 lei, 3,01 salarii minime nete!!) în fiecare an de existenţă a blogului;
 • Am înregistrat 1075 comentarii. Admiţând că jumătate sunt ale mele (răspunsuri), că scrierea unui comentariu înseamnă 10 minute, am primit deci colaborări în valoare de 89,58 ore, adică, echivalentul a 1040 lei, contribuţia ta şi a celorlalţi care citesc acest blog! E rău? E bine? Eu cred că e bine. Se poate şi mai bine? Rămâne de văzut! Oricum, contribuţia publică la acest blog, se cifrează la 5,67% din investiţie. Tehnic vorbind, poate că ar trebui să mă las de blogging, pentru că am înregistrat pierderi de 94,33%. Adică, sunt un blogger falimentar…
 • Vizualizările. Am totalizat un număr de 62.357 vizualizări şi 43.649 vizitatori unici. E bine, e rău, e mult, e puţin? Mi-e indiferent în acest moment. Le mulţumesc celor care mă citesc constant şi vreau să le comunic cu această ocazie, că scriu pentru toţi cei care gândesc oarecum similar cu mine şi că apreciez mult prezenţa lor pe acest blog!!

Cât despre restul… Ce pot spune? Îi înţeleg. Fiecare are sfera sa de interes, pasiunile sale. Avem acelaşi timp cu toţii, exact 1440 minute, ZILNIC! Poate că mai am multe de învăţat şi cu siguranţă am, cel puţin aşa mă văd eu: un continuu student la Şcoala Vieţii. Bloggingul, e doar o lecţie din infinitatea de lecţii posibile…

 • Articole. Pe locul I, a rămas “Cum să faci bani pe net la 15 ani”, cu 2452 vizualizări. Locul II, îl ocupă “Ce linux să alegi”, cu 846 vizualizări. Locul III, îl ocupă “Cartea ta pe ZFMM – Concurs cu premii”, cu 534 vizualizări.

Ce concluzii pot desprinde de aici?

Dacă fac o analiză mai aprofundată a statisticilor, constat că articolele cele mai citite, sunt cele legate de: cărţi, dezvoltare personală, ZENLA, Linux. O analiză amănunţită, necesită multe ore şi calcule prea multe. Poate o voi face. Ponderea tinde să încline către educaţia spirituală (locul I) şi Linux (Locul II). Pe locul III, articolele legate de mercantilisme de tipul “bani pe net”. Am obosit şi m-am plictisit de subiectul “bani pe net”. Am văzut cam ce public îmi aduce acest subiect şi timpul meu consider că valorează de cel puţin 20 de ori mai mult decât îmi oferă această nişă de piaţă, zisă “bani pe net”. Shakespeare are o caracterizare magnifică: “Much ado for nothing”. Mult zgomot pentru nimic. Atunci când aventurierii vor trece de la faza “push button business” la TRANSPIRAŢIE 99%, poate că mă va interesa sau mă vor interesa acea (acele) persoană (persoane) care demonstrează capabilităţile necesare abordării temei monetizării aptitudinilor, via internet. O voi face, la tariful pe care deja îl practic de 10 euro/şedinţă. În rest, consider subiectul închis.

Strategia de viitor

Am avut nevoie de foarte mult timp să stau de vorbă cu mine însumi să-mi răspund la multe întrebări. Poate că pe unii dintre cititorii constanţi, i-am necăjit. Îmi cer iertare! Totuşi, îi rog să înţeleagă că fac o muncă SOCIALĂ, că în fapt cheltui şi bani şi timp şi competenţă, ca de altfel orice blogger care are un blog cât de cât serios şi asta, o pot face abia după ce priorităţile mele ca OM, ca soţ (da, oricât de ciudat ar părea, am şi eu familie, blogul acesta este doar unul dintre joburi!) şi consider că FAMILIA şi priorităţile derivate din FAMILIE, sunt zona de interes maxim. Orice altceva, cade pe un plan îndepărtat. Puteam spune “secund”, dar secund, înseamnă un grad de prioritate rezervat tot familiei, viselor şi planurilor noastre comune.

Momentan, concluzia statisticilor mă conduce la concluzia că acest blog şi celelalte ale mele, sunt “mofturi personale”.

Singurele care îşi găsesc momentan raţiunea de a fi, sunt Şcoala ZENLA şi Vibraţia Numerelor.

Restul, rămân probabil ocupaţii de tipul “pasiune”.

Ca direcţii de bază, aşa cum am precizat mai sus, rămân educaţia spirituală şi cred că în materie de calculatoare, Linux. Dar despre calculatoare şi Linux, voi scrie pe blogul dedicat calculatoarelor, www.sserbanro.info.

Vom căuta să transformăm activele noastre virtuale într-un job full-time şi din perspectivă strict economică, pentru că altfel, sunt joburi double-full time! Cum anume, vom mai vedea când va fi şi Monica în ţară.

Deocamdată, temele predilecte sunt autocunoaştere, autodezvoltare, sustenabilitate şi regimuri alimentare, în mod particular, scrierea primului volum “Dieta Hiper-Hidratată” şi a următoarelor.

Acest blog va căpăta un caracter mai pronunţat dedicat cărţii, atât cărţilor scrise de noi cât şi cărţilor pe care le recomandăm noi. Cred că voi continua să dezvolt secţiunea “Cărţi”, partea de carte gratuită, în care voi include mai multe dintre cărţile publicate de mine şi desigur, acele cărţi care îmi parvin de la autorii lor sau, consider eu că merită să le recomand.

Cred că voi renunţa să alerg eu după cărţi. Voi citi şi voi face recenzii atunci când mi se va solicta asta în mod explicit, pe mail. Voi scrie despre cărţile care au însemnat ceva pentru mine, pe care le-am citit sau le citesc la un moment dat. În rest, am destule de făcut şi cine este realmente interesat, poate înţelege că SUSTENABILITATE, înseamnă PARTAJAREA RESURSELOR şi MERITOCRAŢIE, între altele. Am dat ce-am avut de dat şi voi mai da, funcţie de cât voi putea.

Ştiu povestea “iubirea fără obiect” sau “iubire pură”. Dar ştiu la fel de bine şi Legea Universală a Simetriei. Deocamdată, învăţ şi eu despre asta. Cine se crede expert, e abia la începutul drumului, la primul pas. Eu învăţ de 55 de ani şi constat că tot pe la început mă aflu…

Aşadar, deocamdată, fiind eu un om în devenire, pot înţelege până la un punct inifinitatea Conştiinţei Universale. Trăind între conştiinţe auto-limitate, trebuie să folosesc un limbaj de comunicare inteligibil pe scară largă. Şi singurul limbaj care s-a dovedit înţeles de către covârşitoarea majoritate, e BANUL. Chiar şi cei care se pretind a fi maeştri spirituali, folosesc acest limbaj. Şi încă, la tarife intangibile majorităţii!!

Poate că AICI am foarte multe de învăţat!

Oricum, ceva lecţii, am luat deja. Rămâne să analizez şi să acţionez în consecinţă.

Cam asta ar fi, deocamdată.

Despre strategia de viitor, poate că voi scrie un articol dedicat, aplicat la ceea ce va fi în continuare acest blog şi celelalte.

Încă mai am nevoie să stau de vorbă cu mine însumi, încă am nevoie de mine şi de intimitatea cu mine însumi. Dacă aş avea vreo bănuială că răspunsurile importante se găsesc înafara mea, poate că le-aş căuta prin felurite locuri. Dar ştiu cu certitudine că răspunsurile se află în mine şi prin urmare, ACOLO trebuie să le caut.

Voi scrie pe măsură ce voi găsi un răspuns sau altul şi în măsura în care voi considera că pot ajuta pe cineva arătându-i calea pe care am mers eu şi cu ce rezultate. De altfel şi acest articol, cam asta este: un mic inventar al paşilor făcuţi şi al rezultatelor.

Dacă îţi folosesc aceste informaţii, atunci e bine. Dacă te-am plictisit, e tot aşa de bine, deoarece înseamnă că ai venit aici pentru că voiai să citeşti un articol care să-ţi mănânce timpul. Deci, ai obţinut în ambele situaţii ceea ce ai cerut.

O zi bună!


Vizualizări articol: (318)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

2 thoughts on “Trei ani de blogging! La mulţi ani!


 1. Luat de ale vietii valuri nici n-am observat ca si la mine au trecut, in 24 iulie, tot 3 ani de blogareala.

  La multi ani tie si blogului tau !


  • Ohooo!
   La mulţi ani, Nea Blogule!
   Să ne trăieşti şi să tot blogăreşti! 😀
   Un domn, fost student al meu la cursul de afaceri online CBPN 01, spunea că, indiferent câţi ani ar avea (avea 66…), cât poate ţine mouse-ul în mână…
   Aşadar, am mai avea oareşce vreme de blogăreală, până la faza delicată a zăcutului în balansoar! 😀 😀 😀 😀 😀
   Dacă mă fac şi ţăran (suntem pe drumul cel bun), o să fentez sigur spitalele încă vreo câţiva ani buni şi dacă mai adaug vreo câţiva ani de la Dieta Hiper-Hidratată, ar fi ceva ani de muncă pe bloguri!
   Mă gândesc însă, cum ne putem vedea, că asta e o chestie mai tare ca blogul! 😉 :)
   Am să mai răscolesc pe la freeconomy după soluţii de transport pe distanţe mari…
   Trebuie să fie o modalitate de a merge fără bani de colo-colo!

Comments are closed.