Mâine particip la MVP 4 – #meritvreausipot

Merit, Vreau şi Pot mai mult, ediţia 3 - 2013, MVP 3

 

Despre evenimentul MVP organizat de Accelera, am mai scris şi cei care vor să citească, pot accesa căutând cu Google hashtagul #meritvreausipot.

Astăzi, vreau să vă împărtăşesc câteva gânduri de dinainte de participare.

Vrau să vă spun că am aşteptat cu bucurie desfăşurarea evenimentului şi cred că puţin l-am sâcâit pe Bogdan Comănescu, ocazie cu care îmi cer scuze dacă i-am răpit prea mult timp!

Mulţumesc Bogdan, pentru lecţia de comunicare! Apreciez mult felul deschis şi consider că merită urmat ca exemplu!

Unul dintre gândurile care mi-a răsărit în minte după MVP 3, a fost că obiectivul propus era un număr mare de participanţi. Aici, eram oarecum în dezacord cu Bogdan şi argumentele mele, ţin de o practică de peste 3 ani cu cursul meu de afaceri online, CBPN 01. Mulţi înscrişi (peste 1200!!), foarte puţini finalişti!

Când am văzut că la sesiunea 4 s-au înscris aproape 4000 pe 2500 locuri, m-am gândit imediat la ce am păţit eu cu înscrişii la cursul meu.

M-am bucurat când am văzut că s-au schimbat regulile de participare, deşi asta însemna cel puţin la modul teoretic, faptul că puteam fi respins, dacă ţin cont de faptul că locurile alocate pentru MVP ediţia 4, 8 martie 2014 sunt doar 1000, comparativ cu estimarea iniţială de 2500.

Cu ce gânduri mă îndrept spre Bucureşti şi MVP 4?

Am emoţii, evident! Şi ca să clarific chestiunea emoţiilor, fac precizarea că majoritatea confundă termenul „emoţii” cu frica. Paleta emoţiilor însă este VASTĂ, de aceea fac precizarea aceasta! Iubirea de pildă, este tot o emoţie!

În cazul meu, e o stare complexă, un schimb de informaţii şi energii la un nivel de complexitate care scapă descrierii raţionale, pentru simplul fapt că, volumul informaţiilor depăşeşte cu mult protocolul de comunicare numit „limbaj articulat”.

Mă gândesc poate, înainte de altele, la întâlnirea cu Bogdan Comănescu şi coechipierii săi de la Accelera.

Mă gândesc la bloggerii care vor fi acolo şi la contactele pe care le putem stabili. E un eveniment mare, cu participare largă, deci putem să ne întâlnim cu oameni care gândesc similar cu noi, care au obiective similare şi desigur, preocupări similare.

Comunicarea, este o necesitate, dacă vrem să avansăm în orice întreprindere şi să avem succes, la modul general vorbind. Aşa cum lipsa comunicării, duce la o dezvoltare lentă, chinuitoare, cu paşi şovăitori.

Mă gândesc deja la o posibilă colaborare cu Bogdan Comănescu, pe partea de online. Încet-încet, încep să înţeleg şi să văd altfel Accelera şi deocamdată, mi-am format o imagine bună despre echipa coordonată de Bogdan. Poate că sunt eu mai reticent, mai prudent, dar anii de viaţă şi evenimentele prin care am trecut, mi-au oferit o experienţă prin care pot filtra ceea ce se află în jurul meu şi care mă ajută să capăt o imagine mai apropiată de realitate a unui eveniment sau a altuia.

Schimbarea filosofiei organizării MVP, mă face să mă gândesc la faptul că avem totuşi oameni capabili să înţeleagă diferenţa dintre CALITATE şi CANTITATE.

Eu cred că a participa la un astfel de eveniment în calitate de simplu spectator, limitându-ţi implicarea doar la participare, e un fel de „am făcut-o şi pe asta!”. Cred că ceea ce avem astăzi nevoie, este o mână de oameni instruiţi şi decişi să îşi schimbe ei înşişi soarta. E cel mai bun curs al evenimentelor.

Viaţa, m-a învăţat că dacă e ceva de făcut, dacă e ceva de schimbat, suingurul care poate opera o schimbare în existenţa mea, sunt eu însumi!

Şi acest lucru, e valabil pentru oricine!

La „Merit Vreau şi Pot mai mult”, mă aştept doar la un singur lucru: să mă întâlnesc cu mai mulţi oameni care cred şi consideră că schimbarea poate veni doar de la individul însuşi şi doar din interior.

Închei aici şi voi reveni cu opinii de la eveniment, când mă voi întoarce acasă!

Poate voi reuşi să fac şi fotografii, poate voi mai filma, deşi asta consumă enorm de mult timp şi energie. De scris însă, voi scrie sigur despre eveniment şi vreau să cred că mă voi întâlni cu mai mulţi bloggeri acolo, că vom face schimb de cărţi de vizită şi vom pune bazele unei colaborări viitoare!

Pentru cei care doresc să aibă cartea mea „Ritmuri Interioare, voi veni şi cu câteva exemplare ale cărţii şi în măsura timpului disponibil, voi răspunde întrebărilor privind cartea şi Proiectul ZENLA.

Cu cele mai bune gânduri şi, ne citim după MVP 4!

 


Vizualizări articol: (218)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .