Impresii de la Serendipity Business Club

Serendipity Oana Mihailescu

Oana Mihăilescu, moderatoarea noastră, la prezentarea evenimentului

 Bine ai venit! :)

Aşa cum am anunţat înainte de eveniment, miercuri, 26-03-2014, am fost la Bucureşti, la Hotel Marshal Garden, unde am participat la un eveniment de business networking, organizat de Serendipity Business Club.

Am ezitat mult de tot înainte de a scrie acest articol, pentru simplul motiv că nota pe care am acordat-o organizatorilor pentru calitatea prestaţiei, pe o scală de la 1 la 100, este 35. Da, treizeci şi cinci.

Sunt foarte multe lipsuri pe care le-am constatat, foarte multă rigiditate din partea managerului Laurenţiu Octavian Florea şi o lipsă de respect crasă faţă de CLIENT şi de CERINŢELE CLIENTULUI.

Dar, să o luăm în ordine:

 • Lipsa mapei evenimentului. Pentru o primă impresie, a fost cea mai mare dezamăgire! În condiţiile în care AM PLĂTIT pentru a participa, mi se pare firesc să primesc o mapă a evenimentului. Ca să fac o comparaţie, Webstock 2013, unde am participat ca invitat special, ca jurnalist online, deci fără bani, a fost ceva de vis! O adevărată demonstraţie de profesionalism, inclusiv în materie de business networking!
 • Cartea de vizită a CEO. I-am cerut lui Laurenţiu Florea, care e CEO al Serendipity, o carte de vizită. M-a refuzat, cu justificarea “la sesiunea de networking”. Adică omul e în faţa ta, îţi înmânează cartea lui de vizită şi tu îl trimiţi la păscut oile. Foarte bune maniere, ce să spun! Şi asta, în condiţiile în care se erijează în mare cunoscător al codului bunelor maniere, de vreme ce a venit la eveniment cu o carte al cărei autor se consideră a fi: “Codul bunelor maniere pur şi simplu”;
 • Aroganţă şi anti-networking. Când am văzut cartea, primul lucru care mi-a venit în minte, a fost să fac schimb de carte cu autorul. Fără să ştiu exact despre cine era vorba în momentul respectiv, mi s-a părut ceva firesc de vreme ce am o carte cu care am venit la eveniment şi am întâlnit un autor! Ce altă formulă de business networking mai bună se poate concepe între doi autori? E un schimb de experienţă firesc şi mult mai amplu decât o simplă carte de vizită! Am fost refuzat, sub motivul că are doar şapte exemplare. La întrebarea mea “De ce doar şapte, la un eveniment aşa mare?”, a justificat prin faptul că a mai fost şi la alt eveniment foarte recent. Adică, s-au vândut pe rupte şi astea au mai rămas. Cu alte cuvinte, eu eram un nimeni, deci de ce să se încurce el, marea vedetă a tuturor timpurilor, cu anonimul de mine, un puştan oarecare? Faptele s-au derulat în aşa fel încât a rămas cu cărţile, şi am revenit la sfârşitul evenimentului cu propunerea. Cu ocazia asta, am descoperit că iniţial blufase. DE CE oare? Eram curios să văd dacă între timp, i-au mai căzut din galoane. Măcar o “macaroană” de pe epoletul din stânga, cred că tot i-a căzut, că până la urmă, am făcut schimb de cărţi;
 • Situl web. Situl web, dincolo de faptul că este “under construction” dar fără avertismentul de rigoare (altă dovadă de bun simţ?), lipsindu-i o mulţime de linkuri de la meniul principal, fapt care face navigarea o aventură care în cazul cel mai bun te lasă perplex. Multe din informaţiile importante de pe sit lipsesc, deşi sunt anunţate.
 • Prezentarea şi politica faptului împlinit. Am plătit suplimentar, pentru o PREZENTARE de 60 secunde. M-am interesat să văd cum fac să fie proiectată şi am fost categoric şi fără drept de apel refuzat. Mai mult, mi s-a răspuns cu cinism şi inconştienţă, că sunt foarte multe astfel de solicitări dar le-a refuzat pe toate! Bună treabă! Eu plătesc şi tu dispui după cum ai TU chef de banii mei? Politica faptului împlinit? Dincolo de grosolănia refuzului şi lipsa oricărei flexibilităţi, în care am recunoscut şcoala lui Ivan-NKVD (Ori eşti cu noi, ori împotriva noastră!), mai urât mi s-a părut că atunci când l-am atenţionat că prezentare înseamnă ceva şi prezentare verbală sau “pitch” înseamnă ALTCEVA şi asta TREBUIA SPECIFICAT CLAR PE SITE, a dat din colţ în colţ, “Parcă e ceva pe la termeni şi condiţii”. Ce treabă au termenii şi condiţiile de utilizare a sitului, cu INSTRUCTIUNILE PRIVIND TIPUL ŞI FORMA DE PREZENTARE PE CARE TREBUIE SĂ O REALIZEZ? Am muncit 5 ore să realizez o prezentare VIDEO, pe care plănuisem să o suplimentez cu o pantomimă. Asta îmi asigura cel puţin în teorie accesul la toate cele patru stiluri de învăţare (auditiv, vizual, tactil, kinsetezic), deci aş fi putut să COMUNIC maximum de informaţie, în minimum de timp, la maxiumum de audienţă.

VA URMA! 


Vizualizări articol: (207)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

2 thoughts on “Impresii de la Serendipity Business Club


  • Bun găsit, Adrian!
   Depinde de cum priveşte fiecare lucrurile. Pe mine Viaţa m-a învăţat să câştig şi atunci când pierd. Dacă e complicat ce am zis, atunci dă-mi de veste şi poate lămurim altfel. Dar te-aş ruga să ai amabilitatea să citeşti şi restul articolului. Va fi publicat astăzi, sper eu.
   Acolo mai sunt încă destule pe care le-am spus.
   A evalua un eveniment la care au fost circa 150 de oameni (sau, poftim, 100) după prestaţia unuia singur, mi se pare puţin cam hazardat.
   Articolul fiind însă foarte lung, l-am divizat în mai multe părţi, să fie mai uşor de citit.
   Mai este încă un aspect. Comunicareea între cei “networkuiţi” 😀 abia a început.
   Eu cred că până la urmă, dacă fiecare şi-a cunoscut şi îşi cunoaşte interesele, visele, ţelurile, se descurcă şi fără organizatori.
   Fără îndoială, era bine să fi fost altfel.
   Până la urmă însă, “antreprenor” înseamnă “ORIENTAT–SOLUŢII”.
   Mai înseamnă desigur şi TRANSPARENŢĂ, FEED-BACK CORECT şi încă multe altele…

Comments are closed.