Impresii de la Serendipity Business Club (2)

Serendipity Teodora Marcu

 Teodora Marcu, “lipiciul” dintre business-uri. Uneori, PR se dovedeşte a fi şi altceva decât sloganuri şi marketing la greu!

REVELAŢIA EVENIMENTULUI

 

Revelaţia evenimentului, a fost Teodora Marcu. “Fata de la PR”.

Teodora, s-a dovedit a fi o gazdă de excepţie, talentată şi cu un surprinzător simţ al situaţiei, gata să ofere orice informaţii, să creeze acea atmosferă destinsă, atât de necesară unui eveniment reuşit.

Am vorbit cu ea, a dovedit prezenţă de spirit şi un “ce” înnăscut!

Cred că am ce învăţa de la ea!

 

PITCH-urile

 

Cam 65% dintre vorbitori, au fost vizibil stânjeniţi de formatul prezentării. A vorbi timp de 60 de secunde unei săli pline cu oameni necunoscuţi, e extrem de dificil pentru un om venit să facă cunoştinţă cu alţi oameni, pe care îi vede pentru prima oară. Şi o bună parte dintre participanţi, s-au descurcat greu.

Un pitch (pitch = vârf, scintilaţie = o expunere verbală de foarte scurtă durartă), înseamnă cursuri de oratorie, de dicţie, de pantomimă, prezenţă scenică şi, înainte de toate, multe, foarte multe ore petrecute pe scenă!

Până şi celebrul Steve Jobs, repeta un astfel de pitch, între 5 şi 12 zile, cu echipamente de înregistrare, teleprompter, oglinzi şi coregraf. Mi se pare de-a dreptul absurd să impui o astfel de prezentare unor oameni care poate abia dacă au auzit ce înseamnă “pitch”…

Admit că este ceva interesant, că ar putea fi foarte eficient, dar când e vorba despre oameni de afaceri care vor să se cunoască şi vor să transmită un mesaj cât de cât inteligibil auditoriului, a porni de la premisa că au instruire specială în şi de advertising, mi se pare puţin cam deplasat.

Am remarcat însă şi câteva prezenţe foarte faine, oameni care se cunoaşte că au mai fost la târguri, expoziţii şi au minima experienţă de a prezenta o afacere în câteva cuvinte, pe modelul “blitz-krieg”!

Am admirat şi admir sincer pe toţi cei care au prezentat pitch-uri, pentru simplul motiv că m-am dus acolo în mare măsură pentru aceste prezentări!

Mi-a făcut o deosebită plăcere să îi urmăresc, deşi a trebuit să fiu ca radar-ul, să-mi sucesc gâtul prin toată sala…

Indiferent de câtă emoţie au avut prezentatorii, de faptul că uneori emoţia i-a făcut să se înnece, am simţit că acolo venise un OM şi abia pe urmă un business! Sentimentul de partajare, a fost formidabil!

Oana Mihăilescu, moderatorul Serendipity, cred că şi-a făcut treaba mult peste prestaţia şefului Serendipity… A căutat să risipească tensiunile, să încrurajeze pe fiecare, să provoace un zâmbet când şi când. Mi-a plăcut!

Ştiu cât de greu e să fii “în faţă” şi să trebuiască să fii “mimosa sensitiva”, să ai capacitatea de a SIMŢI TOT, de a anticipa şi a acţiona funcţie de “pulsul sălii”!

 VA URMA…


Vizualizări articol: (239)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .