ZENLA, Subconştientul şi cele 10 porunci

Atunci când am conceput Limbajul Zero Negaţii (ZENLA), am avut în vedere foarte multe aspecte, dar mai ales aspecte de natură energetică şi socială, prezente în toate tradiţiile spirituale din lume, precum şi rezultate ale cercetărilor ştiinţifice. Am pornit de la cercetările psihologilor care afirmă că SUBCONŞTIENTUL LUCREAZĂ DOAR CU AFIRMAŢII.

Mi-am propus să verific în ce măsură sunt adevărate următoarele afirmaţii, făcute de către cercetătorii ştiinţifici:

 1. SUBCONŞTIENTUL operează DOAR cu afirmaţii şi
 2. SUBCONŞTIENTUL ne GUVERNEAZĂ DECIZIILE.

 

Astăzi, vreau să îţi atrag atenţia asupra unui text antic din biblie Cele zece porunci, sau Decalogulşi asupra felului în care acţionează acestea, în felul în care sunt ele răspândite, încă din timpuri imemoriale, până ASTĂZI.

Ca să poţi înţelege mai exact despre ce este vorba, am substituit NEGAŢIILE din textul biblic, cu două spaţii “albe” (blanks, în Engleză), pe care le-am reprezentat printr-un dreptunghi roşu.

Înainte de orice, voi preciza că există două mesaje care ajung în interiorul nostru:

 • Mesajul adresat CONŞTIENTULUI Centrul psihic Manipura, chakra abdominală, creierul abdominal şi care este cel din textul originar, care conţine negaţii;
 • Mesajul adresat SUBCONŞTIENTULUI Centrul psihic Swadhisthana, chakra pelviană, sau plexul pelvian şi care este FĂRĂ NEGAŢII, prezentat în textul de mai jos.

Decalogul, versiunea cu negaţiile obturate

După ce ai citit mesajul care ajunge la subconştientul tău, răspunde-mi te rog în rubrica de comentarii, la următoarele întrebări:

 1. În ce măsură respectă omenirea Decalogul?
 2. Care este forma pe care o respectă: cea adresată RAŢIUNII (CONŞTIENTULUI) sau cea adresată SUBCONŞTIENTULUI?
 3. Au dreptate psihologii care afirmă că luăm decizii EMOŢIONALE şi că viaţa este guvernată de SUBCONŞTIENT?
 4. Ce naşte cu adevărat monştrii: SOMNUL RAŢIUNII, SOMNUL SUBCONŞTIENTULUI sau ANTAGONISMUL DINTRE ELE?

 

În articolul viitor de MIERCURI, din cadrul programului “Mentorat Terapia Prin Scris”, MTPS, îţi voi prezenta “Versiunea ZENLA a Decalogului”.

 


Vizualizări articol: (1652)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

6 thoughts on “ZENLA, Subconştientul şi cele 10 porunci


 1. Daca oamenii ar respecta cele 10 porunci atunci ar fi raiul pe pamant asa e un mixt intre cei care Il iubesc pe Dumnezeu si cei care nu.


  • Dacă citeşti cu atenţie articolul şi îl şi înţelegi, o să vezi că RESPECTĂM decalogul şi chiar îl respectăm cu mare zel!


 2. Pentru mine e ca o revelatie…Ma intreb cum de nu m-am gandit pana acum la asta? Extraordinar.CAT ADEVAR in acest mesaj.Sunt uimita de modul simplu si elocvent in care acest mesaj ne dovedeste, faptul ca toti, vrand nevrand traim decalogul. … daca-mi permiteti eu am considerat… ” dreptunghiul rosu” … si dupa fiecare ” nici”. MULTUMESC !!! pentru iluminare.Da, subconstientul cu certitudine ne dicteaza emotiile, gandurile si actiunile.


  • Te asigur că şi pentru mine a fost o revelaţie!
   Doar că m-am mişcat ca orice ţestoasă care se respectă! (vezi “Ţestoasa şi Iepurele” din Începutul Călătoriei)
   ÎNCET, dureros de încet! 😮
   NICI. Da, remarca este foarte corectă, dar într-o mare de presiune a maselor, a mentalului planetar, e greu să treci brusc la ceva absolut nou…
   E nevoie de o tranziţie pe care să o putem îmbrăţişa fără dureri… 😉


   • inevitabila durere… urmata de bucuria revelatiei… e poate bucuria celui care dupa indelunate rataciri si greseli constientizate – prin consecinte uneori ireparabile – are totusi dovada ca nu s-a inselat in lunga perioada in care simtea, stia ca ceva nu e in regula fara sa stie ce …eu inca traiesc bucuria momentului EVRIKA.

Comments are closed.