Antiinterviu cu nemine

Autor: GINA CEPREAGA

 

Z(iarista) eu: Bună dimineaţa!

E(u) însămi : Buna dimineaţa!

 

Z: Aş dori să-mi acordaţi un interviu!

E: Bine, dacă zici tu că-ţi doreşti… Dar cum ţi-a venit ideea asta cu interviul?

 

Z: Mi-a oferit-o cineva, cu vreun an, doi in urmă…

E: Şi ai păstrat-o atâta vreme?

 

Z: Am păstrat-o; dar lasă-mă pe mine să pun întrebările! Eu îţi iau ţie interviu, după cum am stabilit.

E: Bine, atunci pune tu întrebările.

 

Z: Unde ai mai auzit pe cineva să-şi ia singur interviu?

E: Într-o carte veche, un Almanah, cred. Mi-a plăcut şi m-a distrat în acelaşi timp, iar acum mi-am amintit şi m-am inspirat din interviul acela.

 

Z: Ce vrei să spui despre tine?

E: Aş avea o grămada de lucruri de spus, dar mai bine aştept întrebări. Altfel ar însemna să le consum eu timpul preţios, fără a le oferi ceva la schimb.

 

Z: Cui vrei să spui toate lucrurile astea?

E: Oricui ar putea fi interesat de felul în care a evoluat o fiinţă raţională.

 

Z: Pe cine şi cum crezi că vei ajuta cu ceea ce spui?

E: Pe oricine îşi doreşte să îşi găsească propria cale, s-o urmeze şi să se bucure de drum.

 

Z: Crezi că va aprecia cineva ideea ta (asta cu interviul)?

E: Vom vedea, după ce îi vom da drumul să îl citească lumea.

 

Z: De ce vrei să î-l trimiţi tocmai lui Şerban (şi Monicăi, evident)?

E: Eu cred că ne-am cunoscut deloc întâmplător. Cred că avem multe afinităţi comune şi m-a inspirat uneori în ceea ce am gândit, am proiectat, am pus pe hârtie. Mai ales ideea de a crea un grup (mai multe grupuri) pe pricipiul “Minţilor Superioare” mi se pare extraordinară. Mai mult, o intreagă “comunitate” ar trebui să se închege din aceste seminţe de gând frumos.

 

Z: Ce crezi tu despre Şerban?

E: Hm… Şerban e un tip foarte complex, cu laturi luminoase, foarte plăcute şi uşor de admirat, dar şi cu unele faţete întunecate, adânci şi capabile să te pună pe gânduri, de să ai la ce medita zile întregi şi nopţi de-a rândul.

 

Z: Ce crezi despre ce face el în prezent?

E: M-a impresionat foarte mult pentru că face ce-I place şi asta după ce a făcut ani îndelungaţi ceea ce a fost necesar. Iar acum e hotărât să trăiască bine şi foarte bine făcând doar ceea ce-I aduce plăcere şi bucurie. Satisfacţie infinit mai mare decât atunci când câştigi făcând bine doar ceea ce e nevoie. Un alt lucru extraordinar este imensa lui putere de munca. Urmăresc doar o parte a ceea ce face el zilnic şi mi se pare o cantitate foarte mare de informaţie organizată în diferite forme: articole, design, marketing şi altele.

 

Z: Ce comentarii ai face pe marginea a ceea ce cunoşti din ceea ce face el?

E: Mă surprinde prin calitatea muncii lui în toate domeniile. Orice face, e la modul superlativ. Uneori aş fi vrut să îi solicit părerea în diverse situaţii, dar simţeam că timpul sau e prea preţios ca să i-l consum eu cu prostioare. Chiar dacă pentru mine or fi fost importante în acel moment.

 

Z: Ce reacţie astepţi din partea lui Şerban?

E: Un zâmbet cred că ar fi cea mai frumoasă reacţie.

 

Z: Cum vrei să-l răsplateşti pentru timpul pe care îl consumă cu tine?

E: Un om ca Şerban cred că poate fi răsplătit prin continuarea muncii lui şi împărtăşirea ei către cât mai mulţi din cei care au imensa nevoie de sprijin pentru a se găsi pe ei înşişi.

 

Z: Cât timp ţi-a luat să faci interviul ăsta?

E: Câteva luni, poate un an, poate mai bine, cine a mai ţinut socoteala?

 

Z: Câtă admiraţie ai pentru Şerban şi de unde vine ea?

E: O mare, mare, mare admiraţie, provenită din faptul că puţini oameni imbină atât de frumos un număr aşa de mare de calităţi: sensibilitate cu carul, inteligenţă pe măsură, putere de muncă, muuuuuuult bun simţ şi o grămadă de altele pe care le voi mai studia în viitor.

 

Z: Cum crezi că ţi-a schimbat viaţa faptul că l-ai cunoscut?

E: Cu siguranţă a avut o contribuţie foarte mare la saltul evolutiv pe care l-am avut în ultimii 2-3 ani. Mi-a adus o confirmare foarte serioasă a nivelului pe care îl poţi atinge dacă îţi propui să lucrezi asiduu la scopul propus.

 

Z: Ce ai învăţat de la Şerban?

E: Să apreciez ceea ce primesc cadou, să mulţumesc pentru ceea ce am primit, să ofer cu drag, la rândul meu.

 

Z: Vrei s-I transmiţi un mesaj de salut în încheierea antiinterviului?

E: Da, aş vrea să-I salut pe amândoi, şi pe Monica, şi pe Şerban, să le spun că şi de la atâtea mii de km se vede strălucirea energiei pozitive pe care ei o emit în permanenţă şi atâţia şi atâţia oameni o recepţionează şi o folosesc în evoluţia proprie. Să ştie că în fiecare zi mă gândesc cu drag şi cu recunoştinţă la ei ca la nişte prieteni foarte dragi şi apropiaţi, chiar dacă timpul nostru de socializare e redus la minimum.

 

Z: Aştepţi un răspuns din partea lor?

E: Ei bine, poate câteva cuvinte din care să înţeleg că au primit mesajul meu şi că le-a făcut plăcere…

CLIC AICI PENTRU VARIANTA PDF (eBook)

 

 


Vizualizări articol: (402)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

One thought on “Antiinterviu cu nemine


 1. Am publicat acest guest-post de îndată ce l-am primit, din câteva motive…
  1. Am mai primit feed-back de la cititori şi studenţi sau foşti studenţi. Am fost încântat, am zis că public şi a doua zi, m-am răzgândit… Frică? Exces de modestie? Frică de succes? Greu de spus… Cred că e o combinaţie a acestora şi poate încă altele care îmi scapă.
  2. Mi-am dat seama că pot ajuta la rândul meu pe autorul acelui feed-back, abia acum, când am primit acest feed-back de la Gina Cepreaga, care pe lângă faptul că este unul din foştii studenţi ai cursului CBPN (prima serie, începutul lui 2011), a rămas alături de noi şi am comunicat prin mail, pe grupuri.
  3. Apreciez materialele de educaţia financiară pe care le-a publicat şi ca asntreprenor şi expert contabil, proprietarul unei firme de sertvicii financiare, consider că are un cuvânt important de spus în lumea educaţiei financiare.
  4. Ca metodă componentă a Terapiei prin scris, AUTOINTERVIUL, este una extraordinar de valoroasă, în special pentru firile foarte dinamice, care se simt frustrate când trebuie să acţioneze “cătinel-cătinel”, care au nevoie de schimbări masive, de acţiune concretă, de viteză de reacţie a mediului şi au o viteză interioară mare.
  5. Trebuie să îi mulţumesc cumva lui Gina Cepreaga, care, pe lângă antreprenor şi expert contabil, este soţie, mamă, gospodină, prietenă. E o sarcină complexă, grea şi merită să spun asta şi încă poate mai mult decât atât.
  6. Eu am greşit! Dacă vrei (??!) să greşeşti ca mine, acum cred că ajunge să citeşti materialul şi comentariul meu. Vreau să cred însă că ai învăţat ceva din greşeala făcută de mine. Şi, dacă e aşa, atunci acest material şi-a atins scopul! Te rog, deci, fă ALTĂ GREŞEALĂ! Pe asta, am făcut-o eu de foarte multe ori şi crede-mă, pierzi TIMP şi încă multe altele! :)
  Cu drag, Şerban Stănescu

Comments are closed.