Târgul de carte gratuită (1)

Ieri când am publicat prezentarea cărţii dedicate tehnoredactării, mi-am dat seama că am încurcat programul de publicare. Prezentarea era programată pentru astăzi…

Astăzi, mi-am dat seama că încurcătura a avut un rost, care în acel moment, mi-a scăpat…

Pe Bloggeri de top, am scris un material în care am prezentat studiul de piaţă efectuat cu privire la creşterea traficului cu ajutorul cărţilor gratuite.

Banner Targul de carte GRATUITĂAcum o săptămână, am lansat conceptul “Târgul de carte gratuită”, rezultatele au fost peste aşteptări şi m-am gândit să dezvolt asta.

Văd că sunt din ce în ce mai mulţi autori care au înţeles că partajarea resurselor, înseamnă dezvoltare generală. Cum pentru mine cititul şi învăţătura sunt obiective fundamentale în călătoria numită “Viaţă”, mi se pare ceva normal să sprijin orice contribuţie la dezvoltarea generală în domeniul educaţiei.

Secţiunea dedicată de pe blogul meu, “Cărţi gratuite”, este modalitatea prin care am înţeles eu să contribui la sporirea bazei de materiale destinate studiului autodidact, care, mi se pare de departe, cea mai eficientă şi ieftină metodă de dezvoltare personală sau, autodezvoltare, cum se mai numeşte.

Iată însă că m-am şi izbit de anumite obstacole, motiv pentru care am considerat necesar să fac ceva.

În acest proces de fluidizare a circulaţiei energiilor şi a informaţiilor, m-am izbit acum de un aspect, pe care vreau să îl prezint ACUM şi totodată soluţia pe care o văd eu aplicabilă şi cu rezultate foarte bune pentru cei interesaţi de COLABORAREA cu mine.

Până acum, am făcut trimitere la pagina de înscriere la revistele autorilor.

Practica mea online de 12 ani şi mai ales practica infoprenorilor internaţionali, arată că factorul de conversie (înscrierei efective) scade drastic la fiecare pas care implică o redirectare pe altă pagină.

Cu alte cuvinte, dacă citesc articolul 50 de cititori, există posibilitatea să se înscrie PE LOC, minimum 30% dintre ei şi maximum 80%.

Asta înseamnă însă ca, în loc de link la site, să prezint la finalul articolului chiar formularul de înscriere la download.

Ideea mi-a venit ca urmare a downloadurilor pe care le-am făcut în ultimele două luni şi volumul de timp pierdut suplimentar, la fiecare redirectare.

…OK, e mai complicat de zis cum am ajuns la idee dar, esenţa asta e!

A introduce o redirectare suplimentară, în mod cert şi demonstrat cu date (CTR, tracking), conduce la o scădere a rezultatelor cu peste 50%.

SOLUŢIA PROPUSĂ DE MINE

Având în vedere că cititorul meu se află pe pagina pe care tocmai am prezentat cartea gratuită şi are informaţia proaspătă, există mult mai multe şanse să se înscrie la download, dacă închei articolul cu formularul de download.

Ce am nevoie pentru asta?

Rog Autorii să mă contacteze şi să îmi trimită într-un fişier, codul pentru formularul de înscriere, furnizat fie de fereastra pop-up, fie de către Aweber.

Procedura este simplă, se crează un fişier ASCII (.txt) cu conţinutul codului HTML al ferestrei (iframe) care conţine formularul. Fişierul poate fi trimis ca ataşament folosind serviciul de mesaje al FaceBook. Eu inserez la finele articolului acest cod şi cititorii au posibilitatea să se înscrie pentru download, direct de la mine. Asta va scurta ciclul înscrierilor şi foarte probabil, va creşte dimensiunea listei abonaţilor autorului respectiv, cu minimum 15% dintre cititorii înregistraţi. Este un serviciu pe care îl ofer pe baza Liberului Schimb al Valorilor.

Acestea fiind zise, aştept autorii care şi-au văzut cărţile prezentate aici, să îmi trimită codurile pentru formularele de înscriere.

Este o formă de ajutor reciproc mai eficientă decât am văzut-o la început, când am demarat proiectul.

Ştiu că e o idee nouă, neobişnuită, dar… cred că te-ai obişnuit deja cu mine. Mă obosesc zonele “călduţe”. Vei avea succes, TOCMAI pentru că ideea e nouă şi asta e garanţia că vei creşte numărul de înscrieri!

Aştept de asemenea recomandări de cărţi gratuite.

ATENŢIE! Carte gratuită, înseamnă LICENŢĂ GNU-ODPL, Creative Commons sau Public Domain INCLUSĂ ÎN CARTE!

Altfel, vorbim despre cărţi piratate şi asta este infracţiune. Ultimul lucru pe care visez să îl fac, este să susţin furtul, hoţia, înşelătoria şi minciuna.

Închei precizând că acest serial va apare tot DUMINICĂ, în cadrul aceleiaşi rubrici “Cărţi gratuite”, dar ca secţiune distinctă, “Târgul de carte gratuită” şi în cadrul căreia, voi căuta să prezint soluţii practice de creare a unui târg de carte gratuită, soluţii de colaborare a autorilor de produse informaţionale.

Ne putem ajuta şi promova reciproc şi asta înseamnă o acţiune WIN-WIN!!!

Pentru discuţii şi propuneri, te învit în grupul “Produse informaţionale Româneşti”!

La bună vedere!

Şerban

 


Vizualizări articol: (453)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .