Cărţi gratuite (2) – Relaţii de cuplu armonioase

Copertă 3D, "Ghidul iunei relaţii de cuplu armonioase"

 

Spuneam ieri că voi continua cu ce-a de a doua carte a Alexandrei David.

Acum cred că vezi că mă ţin de cuvânt! 😉

Alexandra David – Ghidul unei relaţii de cuplu armonioase

Plusuri

Cartea este un mini-ebook, are doar 19 pagini, dar are densitate! Fiind unul dintre cei care au trăit câteva relaţii toxice, pot să îţi certific tot ce scrie în carte! Mai mult, cred că pot scrie o carte întreagă despre relaţii toxice de cuplu. Poate că o să o şi fac într-o zi…

Iată capitolele cărţii: Bazele unei relaţii de cuplu sănătoase; Nevoile esenţiale într-o relaţie; Cele 5 limbaje ale iubirii – care sunt şi cum să le foloseşti; Evoluţia în cuplu; Cele mai elementare greşeli în cuplu şi ce poţi învăţa din ele; Ataşamentul; Dependenţa emoţională – ce înseamnă şi cum să te vindeci definitiv de ea; Trei situaţii în care e mai bine să pui stop unei relaţii; Şapte principii pentru o relaţie de cuplu armonioasă.

Bazele unei relaţii de cuplu sănătoase. Ai aici un test care te ajută mult dacă îl completezi! Eu l-aş dezvolta într-o versiune viitoare, întrucât mi-a plăcut mult ideea şi am deja destule de adăugat la el! Sunt convins că şi Alexandra!

Nevoile esenţiale într-o relaţie. A fost analiza pe care mi-am făcut-o după divorţul din 2003… Am ajuns la aceste concluzii prezentate aici, dar şi la altele. Poate şi pentru că e vorba de 21 de ani de căsnicie, care s-au “dărâmat”…

Cele 5 limbaje ale iubirii – care sunt şi cum să le foloseşti. Aici am dat-o în bară, urât de tot! Şi asta, pentru că eu am oferit ceea ce trebuia, dar m-am mulţumit să primesc orice, am făcut compromis după compromis… Aviz amatorilor de compromisuri şi celor cu un respect de sine scăzut. La mine, a fost vorba despre respectul de sine.

Evoluţia în cuplu. Foarte important capitol şi vei vedea citindu-l, DE CE. Un cuplu toxic, este cel în care unul e vita de la jug şi celălalt e căruţa de tras… Citez: “Un cuplu, este un bun curs de dezvoltare personală şi o rampă de evoluţie. ”. Excepţional! Eu aşa îmi privesc ambele căsnicii. Din fericire, cu Monica, procesul e FULL DUPLEX! Adică, în ambele sensuri!

Cele mai elementare greşeli în cuplu şi ce poţi învăţa din ele. Le-am făcut, cu vârf şi îndesat! Dar, spre deosebire de văicărici, eu am învăţat enorm din ele şi pentru asta, îi mulţumesc fostei mele soţii! Aşa că… Citeşte cu mare atenţie!

Ataşamentul. Ai o listă concisă a formelor de bază. Un excelent instrument de lucru!

Dependenţa emoţională – ce înseamnă şi cum să te vindeci definitiv de ea. E o revenire asupra capitolului anterior, fiind vorba tot despre o formă de ataşament. Este însă dintr-o perspectivă puţin diferită: CORPURILE EMOŢIONALE. Vezi aici şi seria mea de articole dedicate telepatiei, mai ales cel cu telepatia spontană, pentru că despre asta e vorba în fapt.

Trei situaţii în care e mai bine să pui stop unei relaţii. Sunt mult mai multe, dar întrebarea chinuitoare este… Ai benzină în rezervor să pleci de-acolo când s-a dărâmat şandramaua? Ai trei criterii esenţiale enumerate de Alexandra. Eu, le-am încălcat pe toate, în prima căsnicie. Te interesează o căsnicie ratată? Repetă greşelile! 😉

Şapte principii pentru o relaţie de cuplu armonioasă. Toate şapte sunt perfect valabile. Le-am verificat în ambele căsnicii. Dar le-am aplicat şi le-am încălcat, poate în egală măsură, ca şi cum ar fi fost posibil să obţin rezultate în mod unilateral…

Sistemul de livrare al cărţilor şi revista. Funcţional, a mers fără probleme, la ambele! La revistă însă, mai lucrează, scrie câteva materiale şi pune livrarea să zicem, la interval de 4 zile, sau mai mult, dacă timpul e “subţirel”.

Minusuri

Lipsa diacriticelor, din nou! Alexandra, Limba Română, trebuie respectată, dacă vrei să fii respectată!

Tehnoredactare neglijentă. Capitolele se confundă cu ideile-forţă şi cu subtitlurile, alinierea titlurilor este întâmplătoare. Când la stânga, când centrat…

Te adresezi în repetate rânduri doar femeilor. O singură mostră: “…te amagesti singura daca crezi ca se va sfarsi cu happy end. ” De data asta, fără să mai corectez eu lipsurile. 😛

Şi mai deranjantă, este întrebarea cu copilul, care se adresează exclusiv femeilor, care induce răspunsuri predefinite, limitând drastic libertatea de opinie şi care este foarte neclară ca enunţ: cu care prietenă ies la restaurant şi cine sunt eu? Un “el”? Logodnic, amant, soţ? O prietenă care află de sarcina altei prietene?

Cu ce ţi-am greşit, soro?! Zi-mi, ca să ştiu şi eu pen’ce mănânc bătaie! 😮 Adecătelea… Fă ce zice popa?!!

Te rog să fii mai atentă la redactare, pentru că materialele tale au valoare şi le scazi valoarea prin neglijenţa pe care o manifeşti faţă de ele, dar mai ales faţă de tine! Să mai amintesc şi că mă dispreţuieşti ca român când îmi impui să citesc fără diacritice?

 

Închei aici cu această carte şi cu prezentarea practică a Alexandrei David.

Îţi mulţumesc Alexandra, pentru efortul depus pentru a fi sinceră şi a valorifica prin noi, o experienţă care doare, dar altfel, ar fi rămas inutilă sau ar fi avut o utilitate mult mai redusă!

 

Am o mare rugăminte!

Dacă te decizi să descarci cartea, decide-te şi:

  1. SĂ PUI ÎN PRACTICĂ
  2. Să îi trimiţi Alexandrei un feed-back (opiniile tale despre carte). E singurul mod în care o poţi răsplăti pentru munca ei, fără să dai vreun ban. După cum vezi, eu mi-am făcut datoria! :)

Cartea e disponibilă pe situl ei şi va veni ca bonus nr. 2, dacă te înscrii la revistă (newsletter):


 Aboneaza-te si  primesti GRATUIT  pdf-urile Creeaza Impact! si Ghidul uni relatii de cuplu armonioase

 


Vizualizări articol: (1336)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .