Se apropie Webstock 2013

Webstock 2013

 

 Mai sunt aproape două zile până la Webstock 2013. Aşa cum am anunat deja pe blog şi prin articolul „Blogger acreditat la Webstock 2013” şi prin bannerul afişat în caseta laterală, voi fi prezent la Webstock, una dintre cele mai mari manifestări de gen din lume, varianta România.

Manifestarea, se află la cea de-a şasea ediţie, deci a devenit şi la noi ceva tradiţional.

Ce este însă Webstock?

Pentru oricine activează în mediul online, e important să ştie că „a face bani pe net”, înseamnă COMUNICARE, CONECTIVITATE, DISPONIBILITATE.

Webstock, din această perspectivă, este o manifestare dedicată celor care văd în online, viitorul lor profesional.

Este deja notoriu faptul că navigăm pe net mai multe ore pe zi. Fie că o facem pentru agrement, pentru a comunica cu apropiaţii, pentru a ne spune „of”-urile, pentru a ne prezenta aptitudinile, a face o afacere de acasă, „mâncăm internet pe pâine”!

Crezi că exagerez?

Iată datele, la nivelul sfârşitului de an 2012: 12,9 milioane conexiuni şi 600.000 domenii cu TLD (Top Level Domain) = RO.

Dacă raportăm conexiunile la populaţia României, asta înseamnă că 66,83% dintre români, sunt internauţi. Mult mai bine decât în 2010!

La capitolul „cel mai rapid internet”, locul întâi pe plan mondial la internet-viteză, îl ocupă TIMIŞOARA, aşadar, stăm bine la capitolul tehnologii de comunicare rapidă.

Şi acum, să extrapolăm la zi, pe baza statisticilor mondiale şi ale GfK România:

 • Creşterea medie anuală: 6%. Am admis un factor de corecţie negativ faţă de valoarea medie de 8,4% avansată în statistici;

 • Creşterea estimată la nivelul septembrie 2013, este de 4,5% x 12,9 milioane = 580.500 „debutanţi pe net”. Total estimat la 30-09-2013, înseamnă 13.480.500 utilizatori de internet în România!

Revenind la „Ce înseamnă Webstock 2013”, cred că pot spune lejer, locul unde se întâlnesc 13,5 milioane de români, pentru a învăţa unii de la alţii, „cum se scoate untul” din:

 • Internet;

 • Bloguri;

 • Reţele sociale;

 • Aplicaţii web;

 • Proiecte online;

 • Promovare;

 • Branding, personal şi corporate.

Asta este ceea ce văd eu în Webstock şi, în particular, Webstock 2013.

Eu cred că pe lângă o „agora” a butonarilor internauţi, este poate ceea ce este necesar să fie şi să se dezvolte, pentru a ne feri de alienare, de psihoza generată de utilizarea excesivă a mediului virtual, care deja a ridicat semnale serioase de alarmă, prin efectele de alienare produse de gadegeturile tehnologice.

Este locul unde nickname-urile se întâlnesc pentru a îşi vedea culoarea ochilor şi a îşi măsura reciproc, temperatura palmelor!

Pentru că DA, mi-e dor să dau mâna cu Tudor Bezea şi să-l privesc în ochi!

Am fost patru ani departe de ţară şi am visat că într-o zi, o să dau mâna cu… o să strâng în braţe pe…

La Bacău, am făcut primul pas. Apoi a urmat #meritvreausipot. Acum, urmează Webstock 2013.

Webstock, este locul offline, adică locul din lumea reală, unde oamenii reali care au îmbrăţişat tehnologiile moderne, se întâlnesc pentru a învăţa unii de la alţii, cum ne putem fi de folos mai bine.

Cum mă simt ca blogger acreditat la Webstock?

E o responsabilitate. E un test, e o provocare. Fiecare are propriul său mod particular de a percepe Viaţa. Aici, avem însă două perspective COMPLEMENTARE, care dau o sinteză complexă:

 • Viaţa în Virtualia

 • Viaţa reală;

 • Oamenii care fac Virtualia, se văd, se cunosc, se privesc în ochi şi fac lumea să fie altfel!

La Webstock, aflăm cum putem să folosim tehnologia în mod inteligent, tendinţele mondiale din domeniu şi, ce frumuseţi au realizat colegii noştri din online, prin Webstock Awards.

Închei aceste gânduri „pe ultima sută de metri”, cu rugămintea ca, dacă particpi direct la Webstock, să faci un efort să ne întâlnim.

E mult? E puţin? Tudor Bezea, Mihaela Bezea, Gina Cepreaga, au venit de la zeci de kilometri distanţă la Bacău, să dăm viaţă unui vis: să ne privim ochi în ochi şi să ne strângem mâinile. Eu parcurg 100 km pentru a fi acolo. Ţie, îţi cer să parcurgi câteva zeci de metri în plus. Atât!

Ne vedem la Webstock 2013?


Vizualizări articol: (340)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .