Rankingul şi postarea automată

Postari automate si continut duplicat

 SAU:

Cum să-ţi distrugi blogul publicând conţinut duplicat în mod automat

Scriu acest articol, ca răspuns la articolul lui Cristian Neacşu, “Cum să faci ca blogul tău…

Am citit prima oară articolul cu mare interes, pentru simplul motiv că uneori, intri in conjuncturi în care ideea prezentată în articol postarea automată de articole la intervale prestabilite este practic singura care te poate scoate din impas, rapid.

Am revenit la articol după o perioadă de reflecţie atât asupra pluginurilor prezentate cât mai ales asupra metodei.

M-am documentat şi am studiat problema dintr-o perspectivă mai puţin evidentă: SEO în conjuncţie cu reţelele sociale şi cu cititorii.

Metoda prezentată, este desigur “addictive”. Atrăgătoare şi generatoare de dependenţă, la un moment dat.

Totuşi, trebuie să ţinem cont de regulile SEO impuse de Google şi Alexa, pentru că obiectivul acestei metode, vizează rankingul în aceste două instrumente online.

Din perspectivă SEO, metoda este contraproductivă şi dăunătoare pentru indexare. Google, cel puţin în anul acesta, a luat măsuri drastice de penalizare a oricărui tip de automatizare a promovării, punând accent pe conţinutul 100% AUTENTIC şi promovat NATURAL, manual chiar! A se vedea sutele de bloguri “mari”, care au ajuns (unele) de la PR 4 la PR 0 şi chiar la PR N/A, după vizita Penguin.

Mai mult chiar, Google (şi evident şi Bing, YahooSearch, Alexa, Ask.com) au explicat că vor modifica continuu partea de AI (algoritmii de inteligenţă artificială) a crawlerelor, astfel încât să împiedice sub orice formă publicarea conţinutului duplicat. Ori aici, aşa cum este prezentată metoda (WP RSS Poster + Social Networks Auto-poster) asta se face: se postează conţinut DUPLICAT!

Fac precizarea aici că, metoda este de fapt o formă de agregator RSS realizat prin cuplarea funcţiilor a două pluginuri, soluţie pe care Google a numit-o clar pe “lista neagră” a metodelor de indexare şi ranking.

O altă activitate drastic penalizată de Google este şi grupa de metode din clasa link farming. Metoda prezentată aici, cam aici conduce, practic: publicare de conţinut duplicat şi link-farming.

Pe cale de consecinţă, în opinia mea, metoda va genera pierderi masive ale rankingului, ba chiar o penalizare drastică a celui care o aplică.

PLUGINURILE

WP RSS Poster

Mi se pare un plugin depăşit şi inutil, cel puţin aşa cum este prezentat ca funcţionalitate, în articol. Cu el merge să faci un singur lucru: să distrugi un blog, incluzându-l pe lista neagră a spammerilor care colaţionează materiale de pe alte bloguri pentru a îşi construi propria prezenţă online.

Până acum câţiva ani, era o metodă care aducea bani frumoşi, dar oamenii s-au săturat să citească acelaşi articol pe zeci sau chiar sute de situri (conţinut duplicat). Eu însumi m-am izbit de câteva ori de fenomen şi m-a scârbit ca mod de abordare a afacerilor online. Mai mult, la verificarea cu CopyScape, cazurile identificate, au dat uneori positive ID 100% (logic, e preluare RSS!!)

După cum bine ştie toată lumea care are bloguri mai dezvoltate, CopyScape e o unealtă deja inclusă ca mecanism de analiză în Penguin, deci orice tentativă de postare de conţinut “rehashed” sau pur şi simplu republicarea, conduc la penalizări mari şi de lungă durată.

Social Networks Auto-Poster

Ca plugin, mi s-a părut interesant. Utilizarea lui însă, ridică prea multe probleme tehnice pentru un începător şi chiar şi pentru unul mai priceput.

Dacă urmăreşti secţiunea FAQ a NextScripts, vei vedea că FB API are o serie de bug-uri cunoscute, altele care ţin de cunoaşterea aprofundată a utilizării unui API, indiferent ce provenienţă ar avea, G+, Twitter, FB, etc.

Unui blogger interesat de crearea de conţinut, îi este chiar infernal de greu să se descurce în hăţişul de instrucţiuni API şi să găsească o linie de cod oarecare sau o variabilă din cod, căreia să îi atribuie MANUAL o valoare, pentru a face postarea să funcţioneze, fără să returneze o eroare de un fel sau altul.

Cât priveşte setup-ul pluginului, cred că e un blestem pentru un începător.

Mie mi-a plăcut programarea şi am studiat ceva vreme, am chiar o serie de aplicaţii dezvoltate în dialectul BASIC numit RapidQ (aplicaţii Windows sau consolă de tip standalone). Asta mă ajută să mă descurc chiar şi cu scripruri mai complicate, chiar dacă am cunoştinţe simbolice de JS, CSS, PHP.

Pentru cineva care se ocupă însă doar de scrierea şi publicarea de articole, acest plugin e o complicaţie absolut inutilă, mai ales că există opţiune chiar în WordPress, care face exact ce face acest plugin, opţiune pe care eu o folosesc.

Versiunea Lite, este chiar inutilă, deoarece dublează funcţiile WordPress. Doar versiunea comercială, permite utilizarea mai multor ID-uri FaceBook, loc în care şi-ar fi găsit utilitatea.

El se adresează mai curând bloggerilor experimentaţi, care scriu mult şi au nevoie de automatizarea promovării publicărilor curente, scop pentru care cred că pluginul este foarte bun, dar în versiunea sa comercială.

Versiunea gratuită, este un simplu teaser pentru a te convinge să cumperi versiunea “full”.

Privitor la utilizarea pentru camuflarea absenţei, cred că este o idee foarte periculoasă şi foarte dăunăoare.

De altfel, există pluginuri şi chiar mecanismul publicării automate pe bază de pre-programare, chiar în scriptul WordPress!

Scrii din timp un set de articole, le programezi publicarea şi foloseşti funcţiile interne WP pentru publicare programată.

CONCLUZII

Metoda prezentată în articol, produce rezultate opuse celor sugerate în titlu.

Pentru cine doreşte o argumentaţie mai stufoasă decât cea prezentată de mine, există în Google Webmaster Tools un ghid al publicării care este foarte explicit; de asemenea, instrucţiunile şi recomandările privind indexarea şi rankingul sunt destul de explicite.

Cealaltă sursă de informare conexă, este documentaţia pluginurilor. Nişte articole privitoare la bune practici în blogging şi internet marketing, au o serie de autori între care menţionez: Michelle MacPhearson, Bob Bly, Joel Comm, etc. Mai jos, am dat o colecţie de articole pe tema celor mai bune practici în blogging.

Best Blogging Practices

 


Vizualizări articol: (805)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

6 thoughts on “Rankingul şi postarea automată


 1. De curand s-a realizat un video prin care anunta penalizari masive pentru cei care preiau continut…site-urile ferma de RSS…


  • Salut, Yamasha!
   Fără să fi văzut filmul de care zici, am urmărit la “Google Experts” câteva dintre expunerile din timpul sesiunilor ultimilor 2 ani.
   Pe lângă chestiile de programare, s-a subliniat că Google, vrea calitate!
   Mai mult, sunt dispuşi să sacrifice un pic din mercantilismul corporaţiei, pentru un câştig cu bătaie lungă (long range gain).
   Asta, e de natură să (Mă? Ne?) pună pe gânduri!
   Pe urmă, m-am tot uitat la blogurile care au fost penalizate, în conexiune cu prezenţa pe sociale, cu comentariile de pe ele şi genul de audienţă.
   Se pare că era bloggingului de scandal, a textelor facile “SEO made”, începe să apună!
   Sigur, sunt tendinţe, vor fi convulsii, dar procesul e în plină derulare şi vom vedea cum bloguri “renumite”, vor ajunge bloguleţe de gaşcă…
   Pe de altă parte, dacă privesc din perspectivă antreprenorială, mă aştept ca măsurile să fie drastice, pentru că Google pierde mai mult dacă încurajează indirect calitatea îndoielnică a conţinutului şi plagiatura (fie ea şi de tip republish post). În esenţă, a republica un conţinut, chiar şi cu menţionarea sursei, cred că e de natură să slăbească standardul calitativ şi al cititorului, care se blazează şi al autorului, care începe să scrie mai “diluat”.
   Sigur, sunt păreri personale, doar parţial confirmate.
   Pe ce mă bazez?
   Acum 6 ani când am început să-mi conturez politica SEO, am pornit pe nişte ipoteze de lucru care, acum cu Penguin s-au dovedit a fi corecte.
   Propriile mele rezultate, confirmă de asemenea.
   Rezultatele colegilor bloggeri, de asemena demonstrează că acolo unde există calitate şi autenticitate, blogul rămâne “neatins” de Cerber.
   Am observat e adevărat că un Pagerank +1, se obţine mult mai greu decât acum un an, ce să mai vorbim de anii anteriori lui 2012?!
   E de bine? E de rău?
   Calitatea materialelor publicate pe un PR 4, PR 5, PR 6, o să ne dea indicaţii.
   Deocamdată, constat că principiile mele, s-au validat în practică.
   Restul, tot un fel de loterie e, doar că, la un moment dat, coeficientul de risc scade, cu creşterea experienţei.


 2. Sa fie o intamplare sau nu a fost destul de clar ce am vrut sa zic si anume ca e o solutie pentru maxim o luna… vad ca nicaieri nu scrie ca eu as fi spus de trei ori in articol si video sa nu cumva sa folosesti acesta solutie pentru un timp mai mare de o luna.

  Pe de alta parte ultimul algoritm google basca TOS-ul general admite si monitorizeaza, accepta si defineste o activitate de creare a continutului bazata pe interval ales de timp.

  Daca tu spui cititorilor tai uite plec am treaba ma duc intr-o zona fara net, dispar ma volatilizez o luna, nu am inspiratie si reconsider o directie sau total blogul meu folosind intre timp o sursa sau surse de valoare atunci nimeni si nimic nu te penalizeaza.

  Eu nu stiu ce sa ma mai fac cu cei ce presupun fara sa testeze sau care mai si scriu din perspectiva de a stii tot iar fara sa incerce barem un experiment de o luna.

  M-am oprit la un moment dat sa comentez intr-un articol al tau despre comunicare acela cu stafeta din alt blog.

  Pot comenta acum – comunicarea bazata pe cred si e posibil si presupun si uite de aia iti recomand nu are valoare pentru mine, uite d-aia eu am ajuns intr-un loc in care probabil putini ajung – pentru ca nu cred si nu presupun si nu dau sfaturi din postura de a nu fi facut barem o data acel lucru….

  Cum as putea sa sfatuiesc pe cineva sa faca sau sa nu faca ceva fara intai sa fii facut eu insumi????

  Cum????

  Cu drag

  Cristian.


  • Îmi pare rău că o iei la modul personal şi mă ataci, dintr-o poziţie total nepotrivită.
   Cât priveşte soluţiile testate…
   Da, de acord cu tine, le-ai testat, doar că rezultatele de care vorbesc eu aici, înseamnă TERMEN LUNG.
   Tu, ai avut rezultate pe termen scurt, aparent bune. Doar că pe termen lung, eşti penalizat la greu.
   Eu îţi spun doar atât:
   -Blogul tău, are PageRank 0.
   -Blogul meu, are PageRank 2, după ce m-a vizitat Penguin de 3 ori, până acum.
   Asta, ca să clarificăm cât de competent e fiecare din noi în materie de SEO.
   Sunt de acord cu tine că ai precizat în articol că e soluţie temporară.
   Doar că e o soluţie foarte proastă. Asta e ceea ce am arătat eu în articol.
   Dacă PageRank 0 crezi că e un argument pentru a demonstra competenţa ta SEO, OK, ai dreptate, e ca tine!
   Tu, desigur, ai libertatea de a o lua la modul personal şi poţi să te superi, doar că aici vorbim despre reguli impuse de un concern transnaţional (Google Inc.), căruia puţin îi pasă de părerile noastre privitoare la politica lor de Ranking, SEO, etc.


 3. M-am uitat de mai multe ori ca nu intelegeam cu cine vorbesc… bani fara bani sau Serban…

  Acum considerand ca tu esti prietenul meu Serban de pe facebook caruia i-am urmarit acum 5 min videoul doi dintr-o serie super, ala despre 5min… am sa spun ceva simplu.

  Nu m-am suparat, cum as putea sa ma supar … am scris cu drag pentru tine, Cristian.

  Daca sunt sau nu pe o pozitie superioara, daca am facut si fac siteuri ce sunt mult, mult mai bine indexate decat tine… asta vei descoperi singur, eu doar sunt aici sa cred ca facem ceva impreuna.

  Apreciez tot ce ai creat si sunt convins ca e doar inceputul, hai sa continuam seria ta de 5 minute cu ceva intr-adevar deosebit, daca am timp asta seara sau maine am sa scriu pe blog, daca nu iti trimit mesaj pe facebook.

  Multumesc

  C.


  • Salut, din nou!
   banifarabani, e un nickname vechi, creat în WP.
   Dar e tot al meu.
   Orice idee, material, e bine venit(ă)!
   Ne găsim până la urmă cumva.
   Preferabil e, dacă ai video, Skype.
   I-am trimis lui Monica un material de 103 MB, deci merge.
   Alte soluţii, durează mult (creare cont, upload, notificare, bla-bla).
   Mulţumesc pentru link!
   Văzusem şi dincolo, pe fourerr, dar eram nesigur (putea fi doar administrarea ta).

Comments are closed.