Blogsurf (2)

    Spuneam ceva mai înainte, într-o serie de articole că, pentru mine, documentarea ocupă un loc foarte important. Vreau să învăţ pentru mine şi vreau să ajut şi pe alţii să scutească

maximum de timp dedicat căutărilor fără rezultate palpabile.

Astăzi, 31-01-2013, încep al doilea episod Blogsurf, cu un subiect pe care îl iubesc, dar căruia i-am dedicat doar foarte puţin în ceea ce scriu.

Este vorba despre conceptul traiului în afara sistemului sau, cum se numeşte pe plan internaţional, „Zero Grid Living”, „Off Grid Living” respectiv „Downshifting”.

Downshifting şi Off Grid Living, sunt destul de diferite ca concepte, chiar dacă finalitatea este aceeaşi. Dar despre asta, voi vorbi altă dată.

Astăzi, vreau să aduc în atenţia ta un blogger a cărui opinie mi-a plăcut şi încă unul, care este autorul iniţial al poveştii adevărate.

Adina Branciulescu. Dacă e cu ă sau cu a, să vă spună Adina, că pe blogul ei mi-a fost greu să mă lămuresc. Adina, ne spune o poveste frumoasă şi interesantă pentru mine ca fan al vieţii simple. O poveste despre un Tataie şi unul din fii săi Iacobu’ Sânzienii, respectiv Costică — oameni care locuiesc de când se ştiu fără curent electric şi toată pleiada de gadgeturi electro şi electrono-optice de uz mai mult ori mai puţin casnic. Zic „mai puţin casnic”, pentru că pe lângă uzul casnic, mai e şi uzul nervilor, al ochilor, al psihicului, uzuri mai puţin promovate de marketing. Sau de loc! Pentru „uzuri”, porecizez că ambele variante merg, şi cea cu accent pe primul u dar mai ales cea cu accentul pe al doilea u.

Şi ca să fiu un blogger consecvent, accentul pe primul înseamnă „utilizări”, „folosinţe” iar pe al doilea, înseamnă „degradări”, „vătămări”, „exploatare abuzivă”. Vă las acum plăcerea să investigaţi patrimoniul lui Adina!

Saccsiv. Deşi mă deranjează genul de blogeri care se ascund în dosul unor criptograme de acest gen, am apreciat spiritul de echipă. A preluat articolul şi l-a popularizat şi asta mi se pare frumos şi de urmat! Mi-a mai plăcut o chestie de ergonomie a blogului: „Pentru o mai facilă parcurgere a acestui blog, citiţi vă rog şi ‘CUPRINS’”. DA! Chiar dacă am sărit peste asta, apreciez şi am reţinut pentru data viitoare!

Alexandru Negrea. Ei, aici e o poveste mai cu multe nuanţe! Am dat peste Alex, făcând documentare la „Bloggeri de top”. Şi chiar mi-a plăcut foartre mult! Am amânat pentru altă dată detalierea, pentru că timpul alocat a fost mic şi e păcat să mă grăbesc! Te invit totuşi să faci un tur de orizont, dacă eşti blogger adevărat!

Mă opresc aici şi te invit data viitoare la episodul 3! Cel de astăzi, l-am scris pentru că am făcut iar documentare „la greu” şi mi se pare că pierd vremea dacă amân. Aceste referinţe le scriu „on the fly” că mă ajută în primul rând pe mine!

Spor la blogging!

Update 24-05-2013

Blogsurf (1); Blogsurf (3)


Vizualizări articol: (530)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .