Doi ani de existenţă a blogului

Analytics Iun 2011 - Iun 2013, blog.sserbanro.info

 

Clic pe imagine, pentru detaliu (doar un an, din păcate…)

 Încep prin a îţi ura bun venit în casa mea virtuală!

Astăzi, o să întrerup şirul scrierilor din zona terapiei prin scris deşi orice aş scrie, tot la categoria asta intră, pentru că tot exerciţiu de terapie prin scris este!

Vreau să fantazez puţin şi să scriu într-un stil literar-tehnic despre evenimentul care are loc la finele lunii iulie 2013, pentru că urgenţele care urmează în iunie-iulie, vor face dificilă prezenţa mea pe net.

Blogul de faţă, a trecut de suzetă şi zornăitoare şi a împlinit DOI ANI DE EXISTENŢĂ!

Spre regretul meu, e vorba doar de doi ani scriptici, pentru că tehnic, a trecut prin chinuri mari, datorită unor impedimente pe care o să le reamintesc fugitiv.

Ca să fiu la obiect, în ultimele zile ale lui iulie 2011 (mai exact, pe 21 iulie 2011) am cumpărat două domenii: sserbanro.info şi sserbanro.com.

Cum eram în Grecia şi cum legislaţia greacă e alta decât cea română, am avut o poală de dificultăţi de toate felurile, pe lângă cele financiare.

Asta, ca să scot ideile stupide din capul naivilor care cred în afacerile online care au nevoie de DOAR de un laptop şi o conexiune internet, “oriunde în lume”. E o simplă teorie pentru amatorii de “push-button millionaire” şi cine chiar are o afacere online măcar cum o am eu, ştie foarte bine că totul e o minciună sfruntată!

Zis şi făcut!

Acuma, dacă am domenii, zic eu, hai să le şi găzduiesc hostuiesc, nah! ca să mai şi râdem o ţârucă!

Am ales un hosting gratuit, pe care l-am găsit cam cu vreo doi ani înainte, l-am testat şi mi s-a părut foarte bun.

Doar că am făcut oareşce manevră periculoasă într-o zi (???!) “Too many SQL querries” drept pentru care, gazda (hostul) meu, mi-a anulat contul. Aşa că, vorba americanului: “Înapoi la pătrăţelul unu!”. Adecătelea, vezi matale, s-au dus ambele bloguri pe apa sâmbetei, după 3 luni de muncă.

No, faină treabă! îmi zic eu şi în octombrie 2011, iau un host pe bani. Altă ţeapă şi mă pomenesc după 6 luni că mi-au ajuns nervii foarte aproape de vârful limbii. Cum mi-au zis unii (mai mulţi aşa, mdeh) că am o limbă cam ascuţită, m-am speriat! Că vezi bine, mdeh, m-am gândit că cine ştie ce nenorocire oi mai face dacă trec şi nervii de vârful limbii, aşa ascuţită cum (zic unii că) e. Că furia deja, cred că ajunsese la cote mult supraterane!

Aşa că, după cum v-am povestit deja (sper că fără veninoase şi otrăvitoare pe limbă!), m-am mutat în casă nouă!

Casa nouă e BlueHost.com şi a rămas aceeaşi şi pe mai departe; că acum chiar sunt mulţumit! :)

Despre cum merge în noua casă, cred că voi vorbi cu altă ocazie. Sintetic vorbind, am vreo şapte bloguri pe acest hosting şi văd că e OK. Până acum.

Cum am evoluat în perioada aceasta?

 • Articolele. Am la ora când scriu (07-06-2013, ora 9:29), 424 articole publicate. Asta înseamnă o medie lunară de 17,66 articole.
 • Cuvinte pe articol. Durează prea mult să inventariez media cuvintelor pe articol, dar este undeva între 400 şi 500 cuvinte; sau 4.316 caractere. Media pe ultimele 32 de articole publicate, este 649 cuvinte. Binişor, zic eu. Am făcut publică statistica aceasta, deoarece am observat o tendinţă foarte pronunţată de twitterizare a blogurilor. Adică, de deplasare a noţiunii “articol” către domeniul tweet: maximum 140 de caractere. Trăiască şi-nflorească Alexei Grigorievici Stahanov!
 • Tweet-colele. Asta vine de la articol de tip tweet; maximum 140 caractere. Articolele mele de modă veche, convertite în tweeturi de modă nouă, înseamnă la o medie de 500 cuvinte pe articol, respectiv 4.316 caractere pe articol frumoasa sumă de 13.022 articole! Dacă ţin seama că le-am scris în doi ani în loc de şase sau şapte cât au scris alţii, stau extra-bine! 😉
 • FeisBucOalele. Asta vine de la articolele tip FaceBook Wall Post; maximum 400 de caractere per articol. Şi aici, stau excepţional de bine, că din cele 13.022 articole, tot mai rămân 4.558!! :D. Extrapolând la 6 ani, ajung la 13.674!! Dar să trecem şi peste asta, vorba lui Toma Caragiu.
 • Cu SPAM-ul, am şi eu bătăi de cap, ca toată lumea, dar fără să fie chiar aşa devastatoare ele. Bătăile de cap, zic. Am atins un record de 687 comentarii SPAM într-o (singură!!) zi. Ete, nah! Mare scofală! E loc şi de mai bine! Dar aşa-i viaţa de blogger. Mă gândesc doar ce o să se întâmple mai departe, că am decis să devin blogger profesionist! Dacă asta a fost “încălzirea” la categoria “blogger amator”… Una peste alta, filtrul meu BitDefender Anti-SPAM, face treabă bună, cam 98% din timp. Pe Akismet l-am şters, pentru că e gratuit doar pe WordPress.com. Aşa scrie la licenţă, că dacă îl pun pe blog self-hosted, tre’ să plătesc licenţă de utilizare. O nimica toată, e drept, doar 5 euro pe lună, de fiecare blog (adică vreo 35 euro lunar îmi vine) dar am preferat ceva free şi să iau pe suma asta de bani, foarte modestă de altfel, un hosting profesional. Tot pe cinci euro lunar. Cel puţin la început; că la-nceput, aşa a fost. Că între timp am crescut eu pretenţiile şi a săltat suma pe la vreo 10 euro lunar, e drept şi asta. Dar dacă mergeam pe Akismet şi sălta tot aşa şi acolo că zice la scripte că poate să salte până la 120 euro lunar… E bine! Oficial, îmi merge bine!
 • Comentariile. Astea oficiale, desigur! Sunt 900 (Mamă, ce sumă rotundă! 😀 ). Asta ar veni cam 2,11 comentarii de articol. Şi fără onomatopeice, că pe astea le cam şterg…
 • Imaginile. Am folosit în total 335 de imagini, din care 90% (cam 300) sunt creaţiile mele, fie foto-amatoristice, fie grafică digitală.
 • Traficul. Am un total de 40.437 vizite, din care media lunară pe 2011 este 416, pe 2012 este 2010 şi pe 2013, pe primele 5 luni, 2620.
 • Durata vizitelor, reveniri, etc. Bouncing rate = 68,35%; pagini/vizită = 1,78; cititori… care au citit între… şi… articole: 404/26-50 art; 394/51-100 art; 450/101-200 art; 442/ peste 201 articole. Care va’z’zică, am peste patru sute de cititori fideli! 😀 😀 😀 :D. Cititorii stau pe blog, cam aşa: 181-600 secunde, 1.391 cititori; 601-1800 secunde, 986 cititori; peste 1801 secunde, 281 cititori. Aşadar, din cei 446 cititori fideli, 281 comentează! Asta, durează mai mult… 😉 Ceea ce mă conduce la concluzia că, a postat fiecare, măcar 3 comentarii… Sigur, statistic vorbind că poate se supără unii!
 • Cele mai citite (şase, de la iunie, că ajung!) articole, sunt:Cum să faci bani pe net la 15 ani”; “Ce linux să alegi”; “Două cuvinte”; “Cartea ta pe ZFMM – Concurs cu premii”; “De la PayPal la bani – eBook” şi “Exerciţiu de iluminare”. Statistica de jos de pe blog, zice altceva… 😮
 • Repartiţia geografică. România, 72,87%; Grecia (!!), 8,04%; Moldova, 5,15%; USA, 4,85%; Italia (Mulţam fain, Carmen Anca Rus!) 2,69%; Spania, 0,78%. Ajunge… Mai sunt şi Germania, UK şi Franţa.
 • Cei mai serioşi cititori… sunt Grecii! Cu un bouncing rate de doar 45%!! Cei mai NE-serioşi, sunt americanii, cu 87,13%. Cred că de la NLP li se trage! Dacă scriam cu tag-urile “Coca-Cola”, “Pepsi-Cola”, “MacDonalds”, “Amway”, aveam un trafic rupere şi bouncing rate spre zero, la USA. Că astea sunt triggerele NLP ideale, pe zona asta geografică.

 

În loc de concluzii…

Mulţumesc tuturor cititorilor mei fideli şi infideli! Fără tine şi toţi ceilalţi, ar fi fost imposibil să am un trend ascendent tendinţă sună urât pe româneşte, ca şi procrastinare de pildă, care sună la fel de urât pe româneşte unde îi zice amânare…

E greu să treci de la amatorism la profesionism!

Pe urmă, mai e şi criza asta de standarde.

Ce înseamnă blogger profesionist?

L-am întrebat pe Gogu’ şi cam dă din colţ în colţ… Sau în dungă… Da, da, aşa, că sună mai interesant! Din colţ în dungă. 😉 Adică, din primele rezultate, mă găsi pe mine ăl mai breaz să definesc ce e aia “blogger profesionist”?

Pe locul 1 e Chinezu, cu un articol. Pe urmă eu, cu 3 articole. Nah, belea, că am ajuns iar pe prima pagină cu rezultate…

Cel mai tare articol despre “cu ce se mănâncă bloggingul profesionist”, este pe poziţia 5 şi mi se face ruşine când mă gândesc că Gogu mi-a acordat întâietate!

Uite aici despre ce este vorba. Călin Ciabai:

http://www.calinciabai.com/sunt-blogger-profesionist-de-4-ani/

Şi cu asta gata, am încheiat, că mi-a luat maul! 😮

Felicitări, Căline!

 


Vizualizări articol: (515)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

7 thoughts on “Doi ani de existenţă a blogului


 1. la mulţi ani! :) la multe realizări!
  recunosc povestea cu hostingul…. de când sunt la căsuţa mea (în septembrie fac 2 ani) m-am lovit şi eu de multe alegeri neinspirate. învăţ. şi merg mai departe. am un hosting nou de vreo două luni, dar au fost ceva mutări până acum şi la mine.
  şi am scos akismetul… din acelaşi motiv.


  • Mulţam fain!
   Practic, cred că serbăm cam la fel, tot în septembrie l-am început, dar a doua oară. “De la capăt”, cum s-ar zice.
   Mă enervează că am fost fraier şi am pus Analytics abia anul trecut, în iunie…
   Captura arată clar asta :(
   Cu akismetul, poate mă împăcam, dar când am văzut că te taxează la număr de spam oprite, mi s-a părut o măgărie ordinară.
   Prefer să susţin BitDefender, care e o firmă ROMÂNEASCĂ!


 2. Serban, sincer, este cel mai placut articol pe care l-am citit pe blogul tau. Stiam ca dincolo de cifre si statistici este un om cu un suflet mare. Acum mi-ai si demonstat. :) continua in acelasi stil


  • Mulţam, Tudore!
   Astăzi (OK, ieri şi azi, că la ora asta dintre zile… :) ) sunt aşa de fericit, că am plâns de trei ori!
   S-au deschis nişte porţi mari, cât Porţile Raiului (şi dacă-s chiar alea?!! ), aşa că, Proiectul ZENLA, va merge mai departe, vorba rusului, “ză scai iz ză limit!”
   Voi reveni cu detalii, dar cred că va fi în Engleză, pe celălalt blog pe care îl reconstruiesc, “from scratch”…
   O rugăminte…
   Ce înseamnă “mailacut”? Mai la…? Mai acut?


 3. Felicitari pentru realizari si multumesc pentru mentiune! Si la mai mare!

  M-ai speriat putin cu faptul ca nu e suficient doar un laptop si o conexiune la net pentru “oriunde in lume,” dar sunt sigur ca vom mai discuta pe tema asta in viitor, acum ca ne-am gasit.

  Un singur lucru am de mentionat: Akismet e gratuit si pentru WordPress self-hosted (eu asta folosesc pe toate blogurile mele). Iti trebuie un cod de activare, dar pentru asta iti poti face un user pe WordPress.com, daca nu ai deja, si il folosesti pe toate blogurile. Din nou, eu asa fac :)

  Cum am mai zis, felicitari pentru munca depusa si la mai mare!


  • Mulţam fain!
   Menţiunea am făcut-o că mi s-a făcut ruşine pentru 3 poziţii în Gogu’ înaintea singurului articol PERTINENT, care a răspuns la întrebarea mea.
   Mă abţin să comentez mai mult, dar poate Pinguinul ăsta nou, o fi revenit la standarde mai vechi?? Om vedea.
   Sigur, ştiu ce pot pe partea de SEO, oricine poate vedea cu un simplu search, dar ultima chestie care mi-a trecut vreodată prin cap, a fost să optimizez pe “blogger profesionist“.
   Am rămas mască atunci când am văzut cele 3 rezultate!
   M-a deranjat evident faptul că un articol care chiar răspunde la asta, cu nişte parametri testaţi practic de UN OM — mă scot din sărite clasamentele astea făcute pe bază de 1 pixel încărcat de X ori — apare abia pe locul 5… (We’re still on SERP 1, though…)
   În fine, m-am necăjit şi pentru că e a N-a oară când primesc dovada futilităţii eforturilor pe România. Articolul tău intră la categoria 125 – 250 euro şi… în fine…
   Mai e enorm de mult până când Virtualia românească o să ajungă la nivelul de mediu de comunicare.
   Deocamdată, atât cât văd eu, e un fel de talcioc în care fiecare precupeţ are nişte tampax-uri înfipte adânc în urechi, ca să poată striga cât mai tare “Şi io, şi io, am şi io şi asta şi ailaltă şi dezvoltare personală şi… şi… şi…!”. Un fel de avizierul din centrul urbei, pe care fiecare trecător lipeşte o etichetă cu “vând” şi mai trage şi un graffiti, ca să se vadă că are şi talent la desen…

Comments are closed.