După Webstock 2013 – Jumătatea plină

Jumatatea plină a paharului

 

 Există destule momente în viaţa fiecăruia dintre noi, care lasă o amprentă energetică destul de puternică încât să radieze pe distanţe incomensurabile.

Participarea mea la #webstockro în acest anno domini 2013, consider că este un astfel de eveniment.

Am învăţat ceva? M-am ales cu ceva?

Te invit ACUM şi în zilele ce vor urma, să vezi dacă am venit cu vreo sămânţă, dacă vreuna din ele a rodit şi cam ce a ieşit din ea.

Pentru că aşa cum am spus despre #meritvreausipot, la #webstockro, eu consider că m-am dus ca la Agrosem, să-mi ALEG seminţele pe care vreau să le plantez.

Cine şi-a închipuit că #webstockro este un câmp care aşteaptă să fie recoltat, e bine să aibă în minte că:

 • Orice pământ pe care e o recoltă gata de cules, cândva a fost pământ înţelenit;

 • Cineva, cândva, a dat bolovanii la o parte, a scos buturugile, a săpat, a greblat, a semănat, a udat, a plivit şi a iubit Pământul acela;

 • A îndurat ierni, geruri, ploi, furtuni, grindină şi când te-a chemat să vezi recolta, ţi-a arătat jumătatea plină a paharului, pentru că, aşa fac oamenii ambiţioşi şi de bun simţ;

 • A sperat în fundul sufletului lui, o speranţă mică de tot, poate cât bobul de muştar, că, după ce vei culege măcar un spic din holda coaptă sub transpiraţie, ploi, vânturi, furtuni, grindini, geruri, vei avea curiozitatea să pui la încolţit, măcar o sămânţă din spic şi să încerci măcar să duci mai departe, la o scară oricât de mică, acea sămânţă, după modelul pe care l-ai văzut acolo.

Da. Asta cred eu că a însemnat Webstock 2013. Câmp gata de cules, care aşteaptă doers and innovators, să ia câte o sămânţă, măcar una singură şi să o ducă de la sămânţă, la o altă recoltă. Să o ducă Undeva; oriunde; poate în satul, poate în comuna sau poate în oraşul său natal…

Astăzi, cineva, un prieten din Virtualia, Nick Teodorescu, a lansat o întrebare, căreia am crezut că e bine să îi răspund.

Pentru că, de la Webstock 2013, am plecat în mine cu o întrebare-sămânţă:

CE AR FI DACĂ AM ÎNVĂŢA CU VITEZĂ 2.0 BROADBAND, SĂ VEDEM JUMĂTATEA PLINĂ A PAHARULUI?

Întrebarea asta, mi-a stârnit-o în minte, Cabral Ibacka, pe care îl vei vedea foarte curând, pe canalul meu YouTube.

Şi da, am dat mâna ŞI cu Cabral.

“Adevărul este că oamenii sunt buni. Oferă-le oamenilor afecţiune şi securitate şi ei îţi vor oferi afecţiune şi vor manifesta siguranţă în sentimentele şi comportamentul lor”, spunea marele psiholog umanist Abraham Maslow. Oare aşa o fi? Aştept cât mai multe păreri şi comentarii.

Nick Teodorescu, via Facebook.

În popor, se spune “Oricine este nevinovat, până la proba contrarie.” Cu vremea, a devenit un principiu de drept comun. Cred că se studiază pe la dreptul roman.

Ar trebui poate să fac dreptul, pentru cultura mea generală…

Dar parcă şi în Constituţie scrie…

DE CE am amintit asta?

1. “Oricine este nevinovat, până la proba contrarie.”

2. “Oricine este bun, până la proba contrarie.”

3. “Oricine este harnic, până la proba contrarie.”

4. “Oricine este talentat, până la proba contrarie.”

5. “Oricine este om de încredere, până la proba contrarie.”

6. Etc…

CE AR FI DACĂ NE-AM PRIVI UNII PE ALŢII ŞI NE-AM COMPORTA UNII CU ALŢII, DUPĂ ACEASTĂ PARADIGMĂ?

Cum s-ar schimba respectul faţă de sine şi faţă de ceilalţi, dacă AM VEDEA JUMĂTATEA PLINĂ A PAHARULUI?


Vizualizări articol: (492)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

4 thoughts on “După Webstock 2013 – Jumătatea plină


  • Mulţumesc mult Luiza şi să ştii că fac parte din categoria căpăţânoşilor care se duc după linkuri! :)
   Un pic de răbdare şi ajung şi eu pe la tine! :)
   Va fi o serie mai lungă de articole, am şi oarece “datorii” de plătit şi pe urmă, trebuie să scriu, că doar a fost fain de tot, chiar dacă s-au exprimat multe regrete şi s-au prezentat multe “jumătăţi goale”… O să le vorbim şi pe acelea, dar mă gândesc că trebuie mai ales soluţii. Că la sfaturi… se cam pricep toţi!


 1. Ca sa pastrez linia ta, Webstock-ul din acest an a fost o discutie despre rotirea culturilor. Datele fictive sunt inlocuite cu statistici reale. Proiectele cu bani zurdalnici sunt inlocuite cu proiecte fara bani. Asocierea pe baza de nepotism este inlocuita cu prietenia pe baza de pregatire confirmata.

  Avem nevoie intr-adevar de sfaturi constructive, dar eu prefer exemplele constructive. Imi place sa invat din reusita altora.


  • Salut!
   Ca să îţi răspund la obiect, “Avem nevoie într-adevăr de sfaturi constructive”, cu mulţi ani în urmă, aveam vreo 17 ani cred, mi-am stabilit un fel de slogan. Crez îmi place mie să-i zic:
   Dacă ai ceva de spus, fă-o!
   Ce înseamnă “sfaturi constructive”?
   Pentru mine, sfaturile au o singură semnificaţie: copilul cu multe moaşe.
   Înainte să preiau dezbaterea ta pe tema advertorialelor, am scris advertoriale (inclusiv mai recent, pe sserbanro.info!), mi-am făcut cont pe un sit de “Writing for money”, am citit câteva mii de advertoriale şi am văzut “ce şi cum”, până prin 2008. Apoi au început să apară şi la noi mecanismele de monetizare prin metoda asta. M-am dus, m-am uitat şi am tras concluzia că o vreme, e mai bine să promovez pe gratis PRODUSE GRATUITE. Ceva, ţi-am zis la Bacău.
   Sunt conştient că e imposibil să cunoşti toată blogosfera, dar chiar şi în condiţiile astea, eşti singurul care mi-a prezentat O PERSPECTIVĂ DIFERITĂ asupra advertorialelor.
   O perspectivă care să se “pupe” cu crezul meu.
   E motivul pentru care am realizat cu tine filmul “ADVERTORIALELE”.
   Unii, bat şaua să priceapă iapa.
   Eu, te-am adus în faţa publicului, ca să terminăm cu divagaţiile despre advertoriale, pentru că la tine pe blog, EXISTĂ acel “Dacă ai ceva de spus, FĂ-O”
   Spun doar un cuvânt, pentru cine pricepe repede şi uită greu: NOKIA.
   Am văzut peste 50 de propuneri din campanie. Designul tău, m-a convins. Celelalte, m-au amuzat.
   În afaceri, eye-balls = 0-0. Catchy, but void.
   Îţi mulţumesc la final pentru materialul sus-numit! Va fi făcut public cât de curând şi VREAU SĂ CRED că va fi şi URMAT ÎN PRACTICĂ!
   Cu drag,
   Şerban

Comments are closed.