Cristalul Magic şi blogosfera

După ce am publicat statistica referitoare la articolele citite pe “Bloggeri de Top”, am discutat cu Monica, despre ipotezele posibile, privitor la cauzele care au condus la acel rezultat.

Ştii, zice Monica, mă uitam la statisticile de la mine. Ce crezi că se citeşte cel mai mult acolo? Prognozele!

Păi, dacă mă gândesc eu bine, chestia cu lista şi cu topul bloggerilor, e tot un fel de prognoză. Hai să zicem un “alt fel de” prognoză, dar în esenţă, ce revelează o listă cu bloggeri? O tendinţă! Acuma, sigur, dacă intrăm în detalii, obţinem subdiviziuni, dar ca esenţă…

Bun, deci cam ce vrea lumea? Să arunce o privire în viitor, prin bila magică de cristal?

Cred că e una din interpretările posibile şi da, dacă e să mă cântăresc pe mine, mi se pare firesc să caut să anticipez mutarea următoare. La şah, se spune că va câştiga partida cel care e capabil să anticipeze cele mai multe mutări. În afaceri, cred că e la fel atât cât mi-am dat seama deşi după 19 ani de experienţă, cred că mai am încă destule şi prea destule de învăţat. De ce ar fi altfel în blogging?

În acest punct când am ajuns, mi-am dat seama că trebuie să mă ridic rapid de pe scaun (eram la ceai…) şi să trec la ţăcănit. Ceea ce am şi făcut, după cum se vede!

Acum, cât e ideea caldă, te întreb şi eu pe tine, ce crezi că trebuie să înţelegem din cele două statistici pe care le-am analizat şi prezentat în linkuri?

  1. Ne îndreptăm către o perioadă în care creşte nevoia de studiu autodidact?
  2. Suntem pregătiţi pentru a face faţă unei creşteri masive a cererii de învăţământ online?
  3. Care sunt domeniile în care stăm foarte, foarte slab?
  4. Cum crezi că putem contribui la transformarea slăbiciunilor în puncte de rezistenţă? (SWOT, da, la asta mă gândesc! :) )
  5. Ce putem face online şi ce trebuie să organizăm OFFLINE?
  6. Se înţelege corect sensul termenului AUTODIDACT?
  7. Cum stăm cu filosofia muncii?
  8. Ce putem face pentru a ne situa majoritatea peste medie la capitolul filosofia muncii?

 

Lansez această provocare către nişte oameni care m-au constrâns să gândesc “out of the box” şi care mi-au oferit VALOARE: Adina Amironesei; Elisabeta Stănciulescu; Constantin Cucoş ; Marius Sescu şi în fine, un cuplu de bloggeri neaoşi, pe fiii Vrâncioaiei Tudorel Staupenet şi Cristi Florea.

 

 

 


Vizualizări articol: (335)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .