Administrarea resurselor (2) – Noile priorităţi 2013

Din-nou-acasa-450x270

 

Pentru mine, anul 2013 a însemnat refacerea repetată a planului pentru 2013. Planul făcut în noiembrie 2012 a fost refăcut în decembrie 2012, apoi în ianuarie 2013, în februarie 2013 şi tot aşa până în momentul de faţă.

Schimbările s-au ţinut lanţ şi datorită schimbărilor “exterioare”, am modificat şi noi planul anual, astfel încât el să reflecte atât schimbările cât şi modul nostru de a ne urmări obiectivele pe termen lung, în noile condiţii.

Ştiu că marea majoritate au un orizont de timp de câteva ore, motiv pentru care au nevoie să fie salariaţii cuiva. Aşa cum am mai spus aici pe blog şi în cărţile publicate deja, am 20 de ani de antreprenoriat.

Ceea ce scriu aici se adresează prin urmare celor care s-au săturat de slugărit la stăpân şi SĂ ÎŞI VÂNDĂ TIMPUL.

Înainte de orice, principala mutaţie în plan, este revenirea în România.

Din păcate, legat de revenirea în ţară, există un vid informaţional care face planul să fie un set foarte mare de ipoteze de lucru, a căror validare o poate face doar practica în teren.

Acest lucru mă va obliga să iau decizii rapide în cascadă şi să am un grafic al programului, care să fie actualizat ZILNIC, de cel puţin 4 ori şi reevaluate perspectivele în noile condiţii. Altfel spus, voi lucra sub o presiune colosală.

Din fericire, există ACUM circa 6 variante de plan (A…F) şi funcţie de ceea ce vom găsi LA OBIECT, ÎN TEREN, posibil să avem chiar 10 scenarii de verificat sau chiar mai mult de 10 scenarii.

Efortul necesar este uriaş, dar… EXISTĂ INTERNETUL!

Ce este important pentru tine în toată povestea asta?

 

  1. Începând cu data de 22 iunie 2013, vom fi atât eu cât şi Monica, în Alexandria. Deoarece am absentat de acasă patru ani, s-au acumulat o serie de arierate a căror rezolvare este acum urgenţa 0. Funcţie de ceea ce se rezolvă, cum anume se rezolvă, vom adopta deciziile privind desfăşurarea în continuare a evenimentelor.
  2. Voi fi disponibil pentru discuţii directe, blogmeet-uri ÎN ALEXANDRIA, începând din iulie 2013, posibil după data de 10 iulie.
  3. Vom fi cu certitudine disponibili amândoi în Bacău, în perioada 28, 29, 30 iunie, alături de Gina Cepreaga şi Tudorel Bezea. Foarte probabil la această întâlnire vom discuta despre planuri legate de offline, downshifting, real estate (imobiliare), cum poate fi folosit internetul pentru a construi o afacere, conexiunea dintre şi echilibrul între online-offline, care sunt resursele pe care le putem schimba, zero grid living şi tot ce este legat de un stil de viaţă care să însemne LINIŞTE INTERIOARĂ, DEZVOLTARE PERSONALĂ, CONECTARE INTERUMANĂ ŞI ARMONIE PE TOATE PLANURILE.
  4. Dacă evenimentele din Alexandria şi Bacău vor permite, e posibil să fiu disponibil după data de 01 iulie 2013 şi în Piatra Neamţ, graţie colaborării cu Gina Cepreaga. În Piatra Neamţ, vom discuta despre educaţie financiară şi modalităţi de business startup (Cum să faci bani, cum să devii independent), precum şi o prezentare a rezumatului discuţiilor de la Bacău.
  5. Dacă se materializează etapa Piatra Neamţ, atunci estimativ, voi fi din nou în Alexandria, în zona 05 iulie 2013
  6. Dacă discuţiile cu Tudorel Bezea şi Gina Cepreaga vor conduce către un blogmeet la Focşani şi urgenţele din Alexandria respectiv resursele mele financiare vor permite, e posibilă o nouă întâlnire, la Focşani de această dată, în organizarea lui Tudorel. Evident, voi prezenta rezumatul discuţiilor din Bacău şi Piatra Neamţ şi despre subiectele amintite dar cred că mai mult şi mai mult, despre blogosfera Vrancea. În acest caz, foarte probabil, revenirea în Alexandria va avea loc undeva spre 07 iulie 2013.
  7. După data de 07 iulie 2013, voi intra într-o perioadă de muncă OFFLINE, pentru a rezolva eventualele arierate rămase nerezolvate în intervalul 22 iunie – 26 iunie 2013. Funcţie de situaţia concretă şi de ceea ce stabilesc împreună cu Monica via internet, voi fi disponibil cred începând cu 15 iulie 2013 pentru întâlniri şi discuţii cu toţi cei interesaţi din Alexandria. Tematica discuţiilor se va concentra în jurul seminariilor pe care le am în pregătire. Sunt circa 23 de seminarii a căror realizare am planificat-o pentru următoarele 12 luni şi a căror demarare în Alexandria, funcţie de nevoile reale ale voastre, va începe în septembrie 2013.

 

Cam acestea sunt coordonatele de bază ale programului meu pe 2013.

Monica va continua să publice pe blogurile ei şi posibil va trece de la WordPress la propriul blog hosted. Este ceea ce am discutat până în momentul de faţă.

În măsura în care acest lucru se va materializa, veţi afla chiar de la ea, din articolele pe care le va publica în noua ei casă virtuală. Momentan, am discutat cu privire la acest aspect al trecerii de la WordPress gratuit, la WP găzduit. Fiind vorba despre domain şi hosting setup în primă fază, va mai dura până când vom putea spune ceva concret.

Aşteptăm propuneri, sugestii şi idei de orice fel. Lasă-ne un comentariu să ştim şi noi ce te interesează din toate acestea, şi mai cu seamă care sunt temele pe care vrei să le abordez în seminarii.

Voi publica în următorul articol şi lista tematicii seminariilor, aşa cum am planificat-o pe intervalul iulie 2013 – iulie 2014.

Informaţiile la zi privind programul curent, vor fi publicate în caseta laterală a blogului, sub titlul “Programul meu:”.

Acestea fiind spuse, îţi urez o zi minunată!

Şerban

 


Vizualizări articol: (365)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .