Avanpremieră — cartea Studioul MIDI

 Dat fiind faptul că motoarele de căutare îmi aduc din ce în ce mai mulţi vizitatori interesaţi de articolele publicate în categoria Studioul MIDI de acasă, m-am decis să prezint cu anticipaţie, tuturor celor interesaţi, cuprinsul cărţii la care lucrez de ceva vreme, mai ales că este într-un stadiu foarte avansat, spre finalizare. Practic, mai am cam un capitol de scris şi apoi revizia de făcut pentru a o finaliza.

Cartea „Studioul MIDI de acasă” este structurată pe 26 de capitole în care, am prezentat soluţii, idei de punere în practică a unor afaceri de tip Home Business, hardware, software, pe lângă experienţa acumulată de mine începând cu anul 1977, când m-am întâlnit pentru prima oară cu conceptul „muzică electronică” citind o revistă dedicată dr. Robert Moog şi celebrelor lui sintetizatoare, apoi cu Isao Tomita, Tangerine Dream, Kraftwerk şi, favoriţii mei încă din 1975, Pink Floyd, apoi mai departe în 1998 când m-am întâlnit prima oară cu conceptul „muzica pe calculator” prin revista CHIP, anul 2000, când am intrat pentru prima oară într-un studio profesional de înregistrări Studioul lui Cătălin „Citanu” Filip, în care am petrecut multe zeci ore până la plecarea mea din ţară şi de la care am învăţat foarte multe şi mai departe, anul 2004, care consider că marchează debutul meu în domeniul muzicii pe calculator.

M-am străduit să abordez în carte soluţii care să poată fi aplicate începând de la un buget 0 euro şi până la maxim 600 euro, cu accent pe zona 0 – 300 euro.

Am făcut asta cu atât mai mult cu cât, cultivarea talentului muzical este în general costisitoare şi de aici, mulţi abandonează, considerând că este ceva inabordabil.

Am povestit în carte faptul că, eu însumi am amânat ani în şir, tocmai pentru că am fost în imposibilitatea de a îmi cumpăra un instrument.

M-am străduit să demonstrez în carte CĂ SE POATE ÎNCEPE FĂRĂ BANI, dar cu multă pasiune, cu multă dragoste pentru oameni şi pentru muzică.

Voi reveni într-un alt articol cu amănunte privind „the making of…”. Voi spune aici doar că scrierea acestei cărţi, a fost şi va rămâne mult timp pentru mine o experienţă extraordinară! Fascinantă, provocatoare, această experienţă m-a pus în faţa unei descoperiri uluitoare!

Dar despre asta, în articolul viitor.

Iată acum capitolele cărţii „Studioul MIDI de acasă”:

* Despre autor

* De ce această carte?

* Talentele şi vocaţia

* Medicamentul miraculos numit MUZICĂ

* De ce să-ţi faci un studio audio?

* Ce înseamnă un studio de înregistrări audio

* Studiouri după buget!

* Ce ştii despre cum se face muzica?

* Ce fel de muzică vrei să faci?

* Întrebări şi răspunsuri esenţiale

* Studioul novicelui absolut

* Studioul începătorului fără studii muzicale

* Studioul solistului vocal amator

* Studioul instrumentistului amator

* Studioul aranjorului amator

* Studioul compozitorului amator

* Studiul autodidact al muzicii — costuri şi strategii posibile

* Profesionişti şi amatori

* Controllere şi instrumente MIDI

* Interfeţele audio

* Calculatoarele

* Menţinerea calculatorului „în formă”

* Conectica

* Puţină PRACTICĂ

* Cum faci bani cu studioul tău muzical

* Resurse online

Aştept părerile tale, şi de asemenea, orice întrebări legate de domeniul audio pe calculator, fie că este vorba despre muzică, fie doar audio, cum am arătat în alte articole (audio-book, voice-over, etc.)

Întrebările tale sunt foarte importante! Gândeşte deschis şi gândeşte-te că poţi ajuta pe cineva apropiat ţie sau chiar un necunoscut, să economisească fie şi o oră de căutări fără rezultat, punând o întrebare, venind cu o idee!

A construi o lume mai bună, începe de la CE FACI TU pentru a materializa această lume mai bună!

Aşadar!

Be the change you want to see in the world Mahatma Gandhi


Vizualizări articol: (484)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

Comments are closed.