Sprijin pentru bloggeri mari şi mici

 Acest articol, este un răspuns la apelul lui Marius „blogatu’”

Ştiu cum este să fii începător într-o mulţime de domenii, mai ales când pe piaţă, singura literatură disponibilă fie este groaznic de greu accesibilă şi la preţuri astronomice, fie lipseşte cu desăvârşire sau, ceea ce există, tratează subiectele „pe arătură”, în virtuta faptului că autorul „are pe cineva”.

Dar şi ca blogger mai cu experienţă, îţi prinde bine o idee, o părere împărtăşită, o experienţă transmisă!

Din acest motiv am scris cărţile pe care le-am scris în domeniul afacerilor online, articolele pe care le-am publicat atât aici pe blog cât şi pe celălalt blog, „Cum să faci bani fără bani”.

Fără să mă mai lungesc, că mi se pare fără rost, o să înşir aici câteva resurse, pe care le pot folosi toţi cei care vor să îşi facă un blog şi eventual pe baza acestui blog, să dezvolte un job de acasă şi în timp, propria afacere online:

Dacă vrei să descarci gratuit cele trei cărţi menţionate, (+ super-bonus!) dă-ne un like, pentru a primi linkul de download!

[wp-like-locker]Blogger-Help-Kit[/wp-like-locker]

 Deoarece în cadrul primei versiuni a cursului de afaceri online CBPN 01 (decembrie 2010 – iulie 2011) am constatat că mulţi dintre studenţi au dificultăţi în a depăşi un trafic mediu de 150 – 200 unici pe zi chiar şi după un an, am realizat tutorialul video de mai jos, privind cum se face promovarea unui blog, foarte simplu, foarte uşor:

Vă doresc tuturor succes la blogging!

Daţi un share la acest articol, să ajutaţi şi alţi bloggeri!

Cine poate, îl rog să contribuie la acest proiect generos, susţinut de Marius „Blogatu” Călugăru.

Vă mulţumim!

Şerban Stănescu, aka sserbanro


Vizualizări articol: (685)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

2 thoughts on “Sprijin pentru bloggeri mari şi mici


 1. Adevarul este ca daca vrei sa dedici suficient de mult timp unui domeniu, ajungi sa acoperi baza singur si intr-un timp destul de scurt 😀

  Cel mai mult conteaza sa fie omul hotarat pe un anumit domeniu. Si sa nu uit ca mai trebuie sa cumpere carti. Unele informatii nu sunt la liber pe net. Am investit mai bine de 200 de lei in primavara pe tot felul de ebookuri (Triburile, The Master Switch, The Consent of The Networked, When Search Meets Usability, Rocket Surgery Made Easy, — toate pentru Kindle Desktop de la Amazon).

  Citind tot mai mult descopar ca am lacune tot mai multe. Dar facem pasi mici si siguri 😀


  • @ Manuel
   Salut!
   Există însă un segment al “hosting know-how” care dă dureri de cap atroce şi profesioniştilor. Serverul MySQL.
   Când am văzut că am dificultăţi cu hostingul, am făcut “săpături”. Aşa am descoperit că există o variabilă care se controlează “după ureche”, pentru că cere o experienţă colosală: Querries/second. Cum asta vine “la pachet” cu nişte variabile care pot fi doar estimate, nicicum calculate precis… E vorba despre trafic şi lărgimea de bandă utilizată, pentru că de aici rezultă gradul de încărcare al RAM şi CPU. Soluţia standard este un script simplu de limitare a resurselor. Dar e simplu doar pentru administrator, pentru că cde aici încep reclamaţiile clientului care îşi vede situl “down”, deşi lucrurile stau altffel.
   Poate că ar fi bine să scriu despre păţaniile astea, că bloggeri sunt mulţi, dar căpăţânoşi ca mine mai puţini…
   Referitor la “citeală”, ce să zic, am vreo 3 GB de eBooks! Am abonamente la multe reviste şi primesc uneori cărţi foarte valoroase.
   Am făcut de pildă rost de cărţi foarte rare, legat de audio recording şi MIDI sequencing.
   Efortul de a scrie însă pentru piaţa românescă, depăşeşte cu mult posibilităţile unui singur om.
   Am început cu “Studioul de acasă” şi vreau să cred că voi reuşi să ajut mulţi oameni să pornească un “biznis” cu audio, pornind de la ceea ce am oferit în carte.
   Mi-a plăcut — în acest context — sublinierea ta:
   “Cel mai mult conteaza sa fie omul hotarat pe un anumit domeniu. Si sa nu uit ca mai trebuie sa cumpere carti. Unele informatii nu sunt la liber pe net. Am investit mai bine de 200 de lei in primavara pe tot felul de ebookuri[…]”
   Am reluat şi am subliniat, pentru că dacă vrei o afacere onestă şi “de acasă”, ea se construieşte EXACT cum ai zis aici!
   Multă învăţătură, multă de tot, (Învăţură^n) şi iar “citeală” şi iar învăţătură şi tot aşa!
   Iar când am zis “Învăţură^n”, m-am referit la cuvântul ăla urât şi interzis: practică (nah, că l-am scăpat!)

Comments are closed.