Promovare prin eBook şi Dubstep cu Iura Rotaru

 Astăzi, voi vorbi despre mai multe aspecte legate de Linux ca mediu de producţie, de eBook ca instrument de promovare şi de nişte unelte GRATUITE, care se găsesc în Linux, pe internet, precum şi despre modul în care poţi şi tu contribui la dezvoltarea propriei afaceri, fără să cheltui o mână şi-un picior pentru chestia asta! Ba chiar mai mult, voi vorbi despre ce înseamnă realizarea unor produse informaţionale care:

 • Se realizează uşor, cu costuri ZERO;

 • Sunt la îndemâma oricui, aşa cum voi demonstra în acest articol şi în exemplele prezentate în el;

 • Aduc foarte mari beneficii celui care vrea să îşi construiască propriul job ACASĂ, iar pe baza lui, o afacere online;

 • Pun în evidenţă potenţialul de mediu de producţie al sistemelor de operare Linux;

Voi începe prin a aduce puţină lumină în privinţa numelui din titlu.

Iura Rotaru, este un tânăr pe care l-am cunoscut în grupul meu de pe FaceBook, intitulat Produse informaţionale româneşti.

Discret la început, şi-a promovat blogul. A venit apoi surpriza unui mic eBook, oferit cadou (free) pe blogul lui. Cunoscând impactul pe care îl poate avea o astfel de ofertă, pe de altă parte fiind vorba despre un produs informaţional românesc, am vrut să văd despre ce este vorba.

Am descărcat, am văzut că are 3 pagini prin urmare uşor de realizat de oricine! şi am trecut la următorul „test”, conţinutul.

Trebuie să recunosc, am fost plăcut surprins de două aspecte:

 • Ingeniozitatea promovării blogului personal şi
 • Aplicabilitatea generală a ideii de bază!

Practic, oricine are puţină experienţă în lucrul cu OpenOffice sau Libre Office, poate realiza un astfel de eBook şi poate astfel să îşi crească nivelul calitativ al prezenţei online!

Dincolo de faptul brut că un ebook demonstrează un nivel de competenţă minimal în mediul online, el este un mijloc comod de a prezenta informaţie utilă vizitatorilor blogului tău.

Ceea ce m-a atras la acest mic eBook, este faptul că a oferit linkuri către domenii suficient de diferite, încât să acopere un segment mai mare de preferinţe ale cititorilor şi vizitatorilor blogului.

Ca iubitor de muzică şi totodată compozitor, atenţia mi-a fost acaparată de un sit prezentat destul de generos de Iura: ButtonBeats. Filosofia din spatele acestui sit interesant, este relativ simplă: MIDI loops la dispoziţia vizitatorilor! Ca şi model de afacere online, mi se pare ceva elegant şi generos ca idee. ButtonBeats.com, pe lângă aspectul de divertisment, este o platformă pentru google AdSense, deci aduce bani. În mod cert, odată cu dezvoltarea unei biblioteci de melodii, vor putea fi procurate pachete cu linii melodice, gata făcute, gata de folosit pentru producţii mai complexe. Oricum, potenţialul acestui model de afacere este ridicat.

Ceea ce mi-a plăcut la Iura, este intuiţia şi capacitatea de a vedea un potenţial, de a îl prezenta şi prin acest mijloc, de a îşi promova ideile, conceptele şi capabilităţile.

În fine, îl prezint pe Iura Rotaru şi din alt motiv! Dintre articolele mele cele mai citite, unul este „Cum să faci bani pe net la 15 ani”. Iura, are 17. Deci, tot în zona 13 – 19 ani, când încă beneficiezi de sprijinul părinţilor şi poţi să experimentezi o serie de modele de afaceri cu costuri simbolice şi multe chiar, gratuite.

E important să reamintesc faptul că o afacere se construieşte în timp, pe baza competenţelor dobândite, tot ÎN TIMP. Dar hai să privim obiectiv viaţa, aşa cum este ea! La finele liceului, singurele competenţe reale, sunt scrisul şi cititul. În rest, vorbesc rezultatele la examenele devenite deja notorii…

Unica alternativă a unui elev situat în această zonă de vârstă, este să îşi caute singur VOCAŢIA şi TALENTELE, experimentând diferite variante de activităţi, de domenii şi subdomenii profesionale, cât mai devreme, chiar de la 13 ani, când oricine îşi poate crea un cont pe o reţea socială sau pe un alt sit. Toate au un început şi dacă te apuci devreme, vei obţine devreme comptetenţele minimale pentru a face ceva productiv, folositor comunităţii! Online, există un spectru foarte larg de astfel de activităţi care pot fi testate şi astfel, poţi afla despre tine foarte multe! Oricum, infinit mai multe decât te învaţă şcolile în cei 12 ani!

Astfel, poţi să îţi încerci aptitudinile în programare, muzică, video, fotografie, proiectare mecanică, design vestimentar, design şi proiectare în construcţii, design industrial, scenariu şi regie film, audio-mastering, contabilitate asistată, învăţământ asistat, modelarea matematică a proceselor, programarea aplicaţiilor web, webdesign, jurnalistică online, producţia produselor informaţionale, designul produselor informaţionale, marketing online, studii de piaţă, analiza statistică a datelor şi lista specializărilor poate continua mult, pe pagini întregi. Şi toate acestea, DE ACASĂ, cu programe gratuite!

Mă opresc aici, invitându-te să descarci cartea „25 metode pentru a scapa de plictiseala la PC ” oferită de Iura Rotaru.


Vizualizări articol: (432)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

3 thoughts on “Promovare prin eBook şi Dubstep cu Iura Rotaru


  • Mă bucură sincer când descopăr o idee ingenios pusă în aplicare!
   Mai vorbim pe chat! :)
   Succes în tot ce întreprinzi!


 1. Foarte fain articolul, abia acum l-a citit! Daa….Serban e fara limite, el ajuta pe toata lumea! 😛
  Conteaza enorm sa ai un astfel de sprijin, sa creada cineva in tine atunci cand e greu sa o faci si tu….stiam si inainte, dar acum invat si mai mult cat de important este sa ajuti si sa crezi in cineva atunci cand are nevoie, e ca si cum ai da o cana de apa unui om in desert…
  Felicitari tuturor si sa auzim de cele mai bune si frumoase lucruri!
  Cu drag, Oana!

Comments are closed.