Sunt eu însumi 2

Vox populi 13

 În prima parte a acestei dezbateri, m-am străduit să „desenez” un cadru general.

Ceea ce este însă interesant pentru cel care caută inspiraţie pentru propriile sale experimente, pentru propriile sale călătorii interioare, este acea amprentă personală.

Astăzi voi vorbi despre cum am înţeles SĂ FIU EU ÎNSUMI în ultima vreme, mai ales că am „dispărut” de pe net.

Am să spun câteva cuvinte despre momentele dificile, în care trebuie să luăm decizii.

Anul acesta, am început cu două „victorii” sau succese, ca să le spun aşa.

Primul succes Amintiri din prezent

Colaborarea mea cu talentatul Graţian Lascu, a fost un fel de mare piatră de încercare pentru mine. Încă începând din vara lui 2011, am simţit că ceva înăuntrul meu s-a schimbat şi că realitatea exterioară, reflectă asta deformat.

A fi eu însumi, însemna deci că trebuie să observ cu atenţie ce s-a schimbat în mine şi ce trebuie să fac pentru ca schimbarea să se reflecte în exterior.

Înăuntru, „lupul singuratic”, a ajuns la saturaţie. Cariera mea de scriitor „solo” se afla în impas. Simţeam că stilul „monolog”, a încetat să mi se mai potrivească.

Fără îndoială, arta literară cunoaşte dialogul de secole şi forma de exprimare este romanul. Dar a crea o realitate virtuală în altă realitate virtuală, mi s-a părut prea puţin atrăgător. Poate mai târziu, mă voi răzgândi. Greu de spus acum.

Şi în noiembrie 2011, a apărut în viaţa mea Graţian Lascu. În decembrie, deja aveam cartea lui „pe bancul de lucru”.

Ştiam că e mult de muncă, ştiam că pot să eşuez. Dar cum aş fi putut afla CINE SUNT, dacă refuzam această OPORTUNITATE?

A fost o colaborare de excepţie!

Dincolo de faptul că am fost alături de el când îl măcinau îndoielile ştiam asta, ştiam că vine acest moment al îndoielilor şi că te costă dacă trebuie să treci singur prin el!

M-a costat cam 9 luni din viaţă acest episod al debutului, atunci în 2006, când am terminat de scris „Ritmuri Interioare”, astăzi „Începutul călătoriei”… Nouă luni în care, Infernul parcă se amesteca cu Paradisul, zvârlindu-mă din cele mai pastelate vise în cele mai negre coşmaruri şi iar, într-o buclă care, parcă devenise infinită!

Am scris puţin despre asta prin cărţi, dar am sărit peste detalii. Mi-a fost prea greu să accept să retrăiesc acea stare confuză, oscilaţiile între entuziasm şi depresie…

Pe de altă parte mi se părea că ALTFEL trebuie să procedez.

Şi SCHIMBAREA, s-a produs!

Munca mea de realizare a unui eBook, a mecanismului complet de vânzare şi promovare a cărţii lui Graţian Lascu şi totodată aceea de sprijinire a unui talent, la momentul cel mai dificil în viaţa oricărui talent: PRIMUL PAS.

O să îţi mărturisesc faptul că încă mi-e greu să spun exact, ce m-a făcut mai fericit: succesul lui Graţian? Munca la carte? Comunicările scurte şi precise cu el în timpul lucrului?

Ştiu doar că ceea ce am făcut, mi-a adus o bucurie enormă! Am înţeles atunci că a venit vremea să mă ocup şi de promovarea talentelor. Graţian a fost doar un pas înainte. Am mai făcut asta, dar acum, am parcurs ÎNTREG CICLUL, „de la A la Z” cum s-ar spune, de la materie primă la produs finit. Iar garanţia succesului, o reprezintă banii din contul PayPal al lui Graţian.

E o victorie, un succes, o reuşită care cuprinde mai multe aspecte.

În primul rând, intuiţia pe care am avut-o în privinţa lui Graţian, a fost corectă.

În al doilea rând, a fost experienţa muncii cu un autor, altul decât eu însumi, altul decât Monica Stănescu, Anca Rus, Dana Scheiber sau Severina „Ashoka_2007” Ica-Tomiu. Cu ei, sunt alte condiţii. Sunt oameni maturi, cu o anume experienţă de viaţă, cu alte provocări care le stau înainte.

Graţian e într-un moment dificil al existenţei: debutul literar şi absolvirea liceului.

Semnificaţiile sunt multiple şi implicaţiile pe termen lung şi foarte lung, sunt practic imposibil de estimat. Dar aşa cum a fost pentru mine prima carte, cred că e şi pentru Graţian şi pentru oricine altcineva: TOT SAU NIMIC!

Acum circa o lună, când am vorbit cu Graţian la telefon şi mi-a spus că a vândut toate cărţile tipărite, am ştiut că munca mea a fost FINALIZATĂ.

Graţian mi-a povestit că a fost o desfăşurare de forţe impresionantă, atât pe net cât mai ales în viaţa culturală din Oradea. Am ştiut că vor fi şi oameni care îl vor arăta cu degetul şi chiar am discutat asta la telefon, cu el. Oameni de la şcoală, mai de aproape…

Am văzut desigur filmarea lansării, dar ceea ce a venit „în direct”, de la însăşi „interpretul” rolului principal al „piesei”, a fost altceva, imposibil de definit în cuvinte. Poate că aş putea spune că AM SIMŢIT un oftat de uşurare, dar ce înseamnă această expresie săracă, în comparaţie cu bucuria colosală de a vorbi cu protagonistul?

A fi eu însumi, înseamnă SĂ SIMT CURGEREA ENERGIILOR! Prana! Duhul Sfânt! Sau Chi, Qi…

Am SIMŢIT deci această curgere, am SIMŢIT că bucuria succesului său, s-a împrăştiat şi peste mărunta mea „persona”!…

Am gânduri mari şi pe mai departe, am discutat ceva, dar despre asta, poate cu altă ocazie, când voi putea să îl implic şi pe Graţian. Acum el e „încins” cu educaţia formală, care… mă rog, cred că am scris amândoi despre asta destule! E un hop care trebuie trecut…

Cam asta ar fi despre primul meu succes din acest an, care este de fapt, UN SUCCES COLECTIV!

Despre al doilea succes 2012 BEGINNINGS, data viitoare!

Cu bine, Şerban Stănescu, aka sserbanro.

 


Vizualizări articol: (404)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

2 thoughts on “Sunt eu însumi 2


 1. N-am regretat nici un moment decizia mea de a intra intr-o colaborare cu tine si cu Monica. Ati fost un exemplu ca se poate, mi-ati sustinut nebunia si ati stiut cum sa-mi alimentati dorinta de reusita. Increderea venita din ambele parti a fost maxima si va multumesc mult pentru tot!
  Astept viitoarele colaborari :)


  • Colaborările vor fi şi o vom face online. Am deja multe idei, am deja încă o carte “pe ţeavă” — “Studioul de acasă” — şi O LICENŢĂ specială, prin care, sunt convins că vom deschide multe orizonturi pentru mulţi. Abia aştept să termin cartea, să mă liniştesc şi să mă pot concentra asupra unui plan comun. În esenţă, vreau să facem cumva să intre mai mulţi bani atât în contul tău PayPal cât şi în ale noastre, să scriem puţin şi despre latura asta neplăcută a FINALIZĂRII unui produs, pentru că aici se împotmolesc 95% dintre cei care fac tentative de afaceri şi în particular, afaceri online.
   Cât despre nebunia ta… Hmmmm… Dacă aveam altă nebunie decvât asta cu cărţile, puţin probabil să ne fi întâlnit! Deci, suntem “trei pe-un balansoar”! Ce dacă filmul zice doar de doi? 😉 😀
   “See You Soon” (penultima piesă de pe “Beginnings”, prima la partea a treia):

Comments are closed.