Sunt eu însumi 1

Vox populi 12

 

 Există o mulţime de oameni care sunt nefericiţi. Unii ajung şi pe la mine. Fie că descarcă una din cărţile gratuite, fie ajung pe unul din blogurile mele, fie că m-au întâlnit într-o împrejurare ori alta a vieţii. Dintre aceştia, m-au întrebat unii cu sarcasm de multe ori dacă sunt fericit.

 Le-am răspuns că da. Unii, m-au privit cu suspiciune. I-am îndemnat să citească acele cărţi pe care le-am scris şi publicat deja.

O parte dintre ei însă, m-au întrebat „Şi cum să fac să fiu fericit/ă? În lumea asta plină de mizerii, în care alergi până la epuizare pentru o bucată de pâine, mai e loc pentru fericire?”

Le-am răspuns cu singurul răspuns posibil:

FII TU ÎNSUŢI!

Şi atunci, a venit întrebarea pe care toată lumea ştie să o pună dar la care, majoritatea aşteaptă să răspundă ALTCINEVA în locul lor:

Şi cum să fiu eu însumi?

Şi aici, am fost nevoit să tac. Pentru că altfel, ar fi trebuit să lovesc.

E posibil să refuzi cu încăpăţânare o viaţă întreagă să îţi defineşti fericirea?

Fără îndoială că da! Văd asta zilnic în jurul meu. Dacă răscolesc puţin prin blogosferă, pot să dau şi citate lungi, de pe o mulţime de bloguri. Oameni care, în loc să îşi răspundă la întrebarea „CE MĂ FACE FERICIT?”, caută tot felul de metode de a împrăştia mizeria nefericirilor lor, în jurul locului în care îşi trăiesc nefericirile…

Fuga de responsabilitate, refuzul de a îţi asuma răspunderea pentru ceea ce gândeşti, pentru ceea ce vorbeşti şi pui în practică, pentru exemplul de viaţă care rezultă din asta, a ajuns la cote înspăimântătoare!

Acest răspuns se manifestă prin existenţa multi-seculară unor instituţii anacronice ca armata, poliţia, securitatea care ţin de stadiul de dezvoltare homo erectus.,

Homo erectus,acel om din jurasic-cretacic, al cărui principal mentor era Tyrannosaurus Rex şi pentru care, tot ceea ce există în Universul infinit sunt bâta, foamea şi sexul, făcut pentru înmulţire numerică este cea mai clară dovadă a refuzului de asumare a responsabilităţii la nivel de individ şi de proiectare a acestei responsabilităţi în exteriorul său!

Cine e răspunzător pentru nefericirea TA?

Bineînţeles că guvernul, preşedintele, armata, poliţia, securitatea, părinţii, fraţii surorile, verii, unchii, mătuşile.

Oricine, ÎN AFARĂ DE TINE!

De ce sunt fericit şi cum se face că sunt

Am refuzat să mai zvârlu responsabilitatea nefericirilor mele pe spinarea, pe umerii celorlalţi. E simplu! Eu le fac, eu le trag!

Dar lumea continuă să se văicărească, deşi există acum cărţi care spun cum să fii fericit. Există cursuri care te învaţă cum să pui în practică. Unul, l-am scris chiar eu. CBPN 01 FREE se numeşte. Am scris cărţi în care am povestit şi eu cum am procedat. Am dat răspunsuri. Au făcut-o şi alţii înaintea mea şi când am fost în măsură să le înţeleg, am ajuns la acele cărţi. Amintesc doar un nume: Wallace D. Wattles. Aşa am aflat că într-adevăr, am descoperit metoda prin care poţi să fii fericit în viaţă.

Pentru că, de aici încep toate!

De fapt, totul începe de la schimbarea modului în care gândeşti.

Toată lumea aşteaptă să schimbe „cineva” ceva. Mereu, ALTCINEVA!

Dar schimbarea, ori

  1. ÎNCEPE CU TINE, ori
  2. MOARE ODATĂ CU TINE!

Prin urmare, mi-am schimbat MODUL DE GÂNDIRE.

În loc să îmi pun toate speranţele în ceilalţi, azvârlind astfel povara existenţei mele pe umerii lor, deja cocoşaţi de povara propriilor existenţe, mi-am asumat răspunderea propriei mele existenţe.

A fi EU ÎNSUMI, înseamnă A FI RESPONSABIL pentru toate! Pentru ceea ce gândesc, ce vorbesc, ce scriu şi pun în practică. Însumarea acestor trei, constituie ÎNVĂŢĂTURA PE CARE O TRANSMIT celor din jurul meu. Iar cele patru, ÎMPREUNĂ, formează mesajul transmis de înţelepţii tuturor timpurilor prin simbolul CRUCII!!

DE CE ce sunt oamenii nefericiţi

Anumiţi oameni au deturnat însă semnificaţia adevărată a crucii, dându-i una înfricoşătoare: simbolul uciderii cu cruzime, cu barbarie, cu primitivism, cu atitudinea specifică prădătorilor din categoria tyrannosaurus rex, prin abuzuri şi violenţe extreme: crucificarea.

Omenirea glorifică violenţa, despotismul, cruzimea de prădător înfometat şi vorace, până şi în aşa zisele „scrieri sfinte”! Ce altceva decât apologetica cruzimii, este spectacolul crucificării unui om? O mostră de sado-masochism la nivel planetar, este propagarea acestui mit macabru, al crucificării lui Isus.

Crucificarea păcii, a răspunderii asumate, a omeniei şi a iubirii! Iată adevăratul mesaj ascuns de secole în biblie şi propagat de toate bisericile, mai mult ori mai puţin ortodoxe, mai mult ori mai puţin protestante…

A fi TU ÎNSUŢI, înseamnă absolut acelaşi lucru! Să îţi asumi CONŞTIENT răspunderea pentru ceea ce gândeşti, vorbeşti, făptuieşti. Suma acestor trei, dă ca rezultat ÎNVĂŢĂTURA PE CARE O TRANSMIŢI. Aceasta e învăţătura trasnsmisă de toţi maeştrii spirituali din toate timpurile; aceasta e semnificaţia inscripţiei de pe frontonul templului de la Delphi; aceasta este semnificaţia inscripţiei maeştrilor alchimişti, făcută pe „tăbliţa de smarald”.

Albert Einstein, spunea cu mult umor dar şi amărăciune:

Universul este simplu! Dacă era complicat, toată lumea l-ar fi înţeles!


Vizualizări articol: (284)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

One thought on “Sunt eu însumi 1

Comments are closed.