Manualul Magicianului

Manualul Magicianului, este o carte scrisă în primul rând pentru mine.

Te întrebi acum poate, care mai e rostul publicării ei atunci?

Mă strădui acum să îţi ofer o imagine cât de cât limpede.

De-a lungul anilor, am remarcat faptul că oamenii îşi pierd treptat capacitatea de a visa şi, ajung cu vârsta, să fie o colecţie de idei şi atitudini copiate de la diverse alte persoane.

Pe măsură ce „tabloul general” interior este completat, ajungem să ne comportăm ca nişte automate. Ce e mai grav însă, e cu totul altceva… E faptul că avem senzaţia, mai mult chiar, pretindem că suntem noi înşine!

Şi încep nemulţumirile, plângerile, „eşecurile” şi tot lanţul de consecinţe neplăcute, din care bolile, sunt doar o categorie a acestor consecinţe. Ele culminează în final cu sărăcia şi mizeria. Am văzut atât de des asta, încât am simţit de mai multe ori nevoia să fac incursiuni înăuntrul meu, pentru a vedea ce anume „scârţâie”.

Aşa am ajuns să îmi inventariez întreaga existenţă, de mai multe ori. De fiecare dată, am descoperit acolo, înăuntru, un bagaj care era străin de mine şi care mă incomoda, mă făcea să mă simt străin de tot şi de toate!

Am descoperit treptat idei străine, „importate” din vremea când, copil fiind, luam drept „literă de lege” părerile oricărui adult.

Dacă aş fi fost educat altfel, foarte posibil, odată cu trecerea anilor, aş fi renunţat la acele idei pe care viaţa le-a infirmat.

Pe lângă ceea ce acum pot numi „balast” însă, reveneau sistematic în câmpul conştienţei, amintiri clare ale unor momente din copilărie, când m-am aflat în Natură. Unele dintre acestea, sunt şi acum atât de vii, atât de clare, încât au puterea de a anula stări depresive!

Aşa am ajuns să descopăr ceva important: CAPACITATEA DE A VISA şi IMPORTANŢA EI.

Două genuri literare mi-au plăcut enorm, de-a lungul anilor: Science-Fiction şi POVEŞTILE.

Cumva, existenţa mea s-a „învârtit” astfel încât am descoperit încă de la 8 ani şi jumătate, că pot face cu mintea, unele chestii spectaculoase.

După euforia momentului, a urmat o perioadă de depresie, de câţiva ani. Şi asta pentru că, la scurt timp după ce am descoperit, am realizat că pot fi făcute şi lucruri foarte urâte, tot cu mintea. Am avut chiar momente de neagră disperare, când, confundam telepatia cu capacitatea de a emite şi manifesta gânduri şi mă îngrozeam doar la ideea că am pricinuit ceva rău unor oameni şi că, undeva, trebuie să fiu răspunzăror, că trebuie să fie „cineva” care ştie toate astea şi căruia „o să îi dau socoteală” cândva.

Ceva mai târziu, am început să înţeleg că distincţia între aşa-zisele „puteri paranormale”, o facem noi, oamenii şi că, în fapt, există o singură „putere”, care are manifestări diferite. Că distincţia o facem după formă, nicidecum după esenţă…

Singura capacitate „paranormală”, este EXTRASENSIBILITATEA.

De fapt, este SENSIBILITATE, pur şi simplu! Dar o sensibilitate foarte dezvoltată, care îţi permite să percepi atât cu simţurile comune cât şi cu simţurile subtile cu corpul emoţional de pildă o gamă extrem de bogată de nuanţe ale vieţii. Totul depinde de educaţia pe care alegi să ţi-o faci!

Aşa am ajuns să înţeleg că suntem toţi CONECTAŢI într-o gigantică, infinită reţea de comunicare, oarecum asemănătoare internetului. Desigur, comparaţia mi-a venit în minte mult mai târziu, internetul fiind totuşi o achiziţie prea recentă pentru a putea să fac această analogie în vremea când am descoperit faptul că există între noi o conexiune, pe care în „Autodezvoltare, Ocultism, Extrasenzorial”, am numit-o Conexiunea Universaală.

Cartea Manualul Magicianului, este primul volum din seria de cărţi „LUMEA LUI AINIVAL” care la rândul său, este o poveste lungă, despre o lume pe care mulţi o văd, foarte mulţi ar vrea să trăiască în ea, dar preferă să fie sclavii unor idei străine de ei, idei care acţionează ca nişte ghiulele atârnate de picioare, împiedicându-i să viseze propria lor lume.

Eu am avut curajul să visez propria mea lume. Ba chiar am mers mai departe şi am făcut-o publică!

Prima parte a acestei poveşti adevărate, este Manualul Magicianului.

Te invit să o citeşti şi chiar să o foloseşti ca model, pentru a îţi crea propria lume de basm, în care totul să fie potrivit celor mai minunate vise ale tale!

Ceea ce pot să îţi spun este că lumea mea de basm, deja a început să existe!

Unul din elementele acestei lumi, este Monica.

Mai sunt şi altele, dar pe Monica, o poţi contacta…


Vizualizări articol: (600)

Articole înrudite:
Scuze! M-am străduit, dar... fără rezultat! :( .

7 thoughts on “Manualul Magicianului


 1. Felicitari pentru carte!Am vrut sa o cumpar dar tb sa ajung la banca sa-mi iau alt card ca asta a expirat..:D Ma roaga astia de o luna sa ma duc..si azi am avut nevoie si am zis, na, ca ti-ai luat-o! :)

  Abia astept sa am si eu o carte asa…:D


  • Da, te cred. Pentru asta, am muncit aproximativ 8000 de ore.
   “Manualul Magicianului”, este începutul unei serii de cărţi, “Lumea lui Ainival”.
   E un exemplu de cum poţi crea o lume a ta, începând de la ceea ce ai la dispoziţie.

Comments are closed.